Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș în teritoriu! Pesediștii le scot ochii liberalilor: 'Trei ani de NIMIC, dar au pus Iaşul pe prima pagină a scandalurilor naţionale'

pn psd pnl

Preşedintele social-democraţilor ieşeni Bogdan Cojocaru afirmă joi, într-un comunicat, că „majoritatea proiectelor aflate acum în derulare în judeţul Iaşi au fost demarate sau finanţate sub administraţia social-democrată de la Consiliul Judeţean Iaşi, în timp ce „peneliştii nu au adus investiţii, dar au pus Iaşul pe prima pagină a scandalurilor naţionale cu acuzaţii de fapte de corupţie”.

După 3 ani de administraţie judeţeană penelistă, preşedintele social-democraţilor ieşeni Bogdan Cojocaru face o radiografie obiectivă asupra situaţiei din judeţ punctând faptul că majoritatea proiectelor aflate acum în derulare au fost demarate sau finanţate sub administraţia social-democrată de la Consiliul Judeţean Iaşi. „Peneliştii nu au adus investiţii, dar au pus Iaşul pe prima pagină a scandalurilor naţionale cu acuzaţii de fapte de corupţie. Proiectele majore lipsesc cu desăvârşire de la Consiliul Judeţean. Şi acum, când au trecut trei sferturi din mandat, cele mai importante lucrări se fac în continuare pe proiecte din perioada 2016 – 2020, când la conducerea judeţului a fost o echipă social-democrată” spune liderul PSD Iaşi.

Cojocaru afirmă că ”Spitalul pentru Copii Sfânta Maria, inclusiv extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe, axa Iaşi – Suceava, lucrările de la Casa Nicolae Gane, cele de la Casa Pogor, investiţiile de la reţeaua de apă şi canalizare sunt câteva exemple de proiecte demarate sau finanţate în perioada social-democrată”.

”Iaşul păleşte la capitolul investiţii şi dacă ne uităm către alte judeţe. Dincolo de cifrele seci din bugete, o situaţie specială este cea a aeroporturilor din ţară. În România s-a alocat în această perioadă în jur de un miliard de euro pentru modernizări şi extinderi de aeroporturi din fonduri europene, naţionale sau locale. Şi Iaşul a beneficiat de o astfel de finanţare prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare, gestionat de Ministerul Transporturilor. Investiţii similare se desfăşoară însă la Aeroporturi din toată ţara. La Craiova, Consiliul Judeţean Dolj a obţinut aproape 100 milioane de euro fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea Aeroportului; Aeroportul Internaţional Maramureş are în derulare un proiect de modernizare cu fonduri europene nerambursabile în valoare de 134 milioane lei; Aeroportul din Sibiu are lucrări de peste 270 milioane lei, fonduri europene şi naţionale; Aeroportul din Oradea are în derulare proiecte în valoare de peste 328 de milioane de lei; Aeroportului Satu Mare va beneficia de o investiţie de peste 300 milioane lei, inclusiv cu fonduri europene nerambursabile; Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca se va moderniza cu aproximativ 150 de milioane de lei, fonduri europene şi naţionale; Aeroportul din Braşov a fost modernizat cu peste 130 milioane de euro; Aeroportul Internaţional Henri Coandă investeşte peste 160 milioane de euro în extinderi şi modernizări.” a punctat Bogdan Cojocaru.

Preşedintele PSD Iaşi subliniază că Iaşul a avut foarte mult de pierdut la nivel naţional, mai ales din punct de vedere al imaginii din cauza multiplelor dosare penale în care este cercetat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

”Dacă investiţii nu reuşit să aducă, peneliştii au băgat Iaşul în scandaluri de nivel naţional. În aceşti trei ani de mandat, Costel Alexe a fost trimis în judecată în două dosare în care este acuzat de fapte de corupţie. În celebrul dosar ”Tabla” Alexe este acuzat că ar fi cerut 22 tone de produse din tablă care au ajuns apoi la domeniul familiei de la Sculeni. În al doilea dosar, Alexe este acuzat de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu în cazul Şcolii Populare de Arte ”Titel Popovici”.” a mai declarat social-democratul Bogdan Cojocaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.