Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL USR PLUS-PNL la Brașov - Viceprimarul liberal: Allen Coliban are comportament de copil răsfăţat

allen coliban

Viceprimarul liberal al Braşovului, Sebastian Rusu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că primarul USR PLUS Allen Coliban s-a comportat "ca un copil răsfăţat" susţinând că protocolul de colaborare la nivel local a fost încălcat de PNL, anun'[ Agerpres.

Sebastian Rusu a subliniat că între formaţiunea politică pe care o reprezintă şi PSD nu există nicio alianţă.

"Nu înţeleg de ce a afirmat că protocolul a fost încălcat. Este un comportament de copil răsfăţat. Trebuie să aibă maturitatea politică să înţeleagă că nu poate să ne bage pe gât orice proiect, (...) noi nu votăm ambiţiile USR PLUS, ci proiecte justificate, fundamentate", a afirmat Rusu, răspunzând întrebării dacă alianţa cu formaţiunea reprezentată de primar mai funcţionează la nivel local.

Viceprimarul liberal a susţinut că, în ultima perioadă, consilierii locali au fost puşi în situaţia de a-şi da votul asupra foarte multor proiecte "nejustificate", iniţiate de primar, iar când vine vorba de cele ale PNL, acestea sunt "blocate" sau unele au fost "confiscate" de USR PLUS.

Referindu-se la declaraţia primarului Allen Coliban conform căreia, în şedinţa de miercuri, consilierii PNL au votat alături de cei ai PSD împotriva câtorva proiecte, Sebastian Rusu a menţionat că a fost vorba de alocarea unor de sume de bani pentru realizarea unor studii şi nu de realizarea concretă a unor investiţii.

"Dezbaterile publice - cu 30 de oameni - se transformă în studii şi apoi studiile se transformă, din nou, în dezbateri", a spus viceprimarul PNL.

În ce priveşte faptul că aleşii PNL nu şi-au dat acordul pe noua organigramă a Primăriei, viceprimarul liberal a explicat că aceasta ridică semne de întrebare, deoarece se creează noi posturi, noi direcţii, în timp ce unele dintre cele existente deja nu au conducere şi au posturi neocupate. El a subliniat că dacă primarul nu va modifica această propunere de organigramă, aleşii PNL nu o vor vota nici la următoarea şedinţă a forului local.

"Reamintim colegilor de la USR că am depus cu toţii acelaşi jurământ şi noi, consilierii, trebuie să fim responsabili cu banii de la buget. (...) Partenerii adevăraţi se consultă. (...) Înainte de şedinţa de ieri (miercuri-n.r.) nu a existat comunicare, nu am reuşit să discutăm, să ne facem înţelese punctele de vedere", a concluzionat viceprimarul Sebastian Rusu.

Primarul municipiului Braşov, reprezentantul USR PLUS, Allen Coliban, acuză PNL de încălcarea protocolului semnat la nivel judeţean în septembrie 2020 de cele două formaţiuni politice, precum şi de faptul că "îşi doreşte o alianţă alături de PSD", cum ar reieşi din atitudinea consilierilor liberali în şedinţa ordinară de miercuri.

"Dacă în trecut am tot primit semnale că PNL şi-ar dori să se întoarcă la vechea majoritate cu PSD, astăzi aceste semnale s-au concretizat. Azi PNL a votat propunerea PSD pentru preşedintele de şedinţă al Consiliului Local Braşov, (...) a votat, alături de PSD, blocarea unor proiecte care se încadrează în viziunea protocolului de colaborare - un bikepark, un parc pentru role şi un skatepark sub podul Fartec - fără a aduce argumente, (...) respingerea unui alt proiect care se încadrează în viziunea de înverzire a Braşovului: alocarea de fonduri pentru un studiu care să ducă la înverzirea Bulevardului Victoria, proiect care ar avea un impact benefic asupra a zeci de mii de braşoveni", a scris edilul USR pe pagina sa de Facebook.

El a mai acuzat consilierii municipali ai PNL că au respins la vot şi propunerea noii organigrame a Primăriei Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.