Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALOS! Ce au păţit angajaţii primei televiziuni private din România

tvt89

TVT 89 a fost prima televiziune privată din România, începând emisia în Timişoara pe 22 decembrie 1989. Din cauza datoriilor, patronul Georgică Cornu a renunţat la televiziune, iar angajaţii au fost trimişi în şomaj.

La un an de la închiderea televiziunii, foştii angajaţi s-au trezit chemaţi în instanţă de o firmă de recuperări, pentru echipamente pe care le-au avut în gestiune când lucrau pentru TVT 89. Firma de consultanţă în insolvenţă YNA Consulting s-a orientat către foştii angajaţi, deşi aceştia susţin că au predat echipamentele în momentul încetării activităţii.

Acţionarea în instanţă a angajaţilor este cu atât mai inexplicabilă cu cât legea prevede clar că la încheierea contractului de muncă angajatului i se atestă faptul că a predat obiectele aflate în gestiune. Culmea, sunt chemaţi în instanţă şi angajaţi care nu mai erau în cadrul televiziunii cu luni bune înainte de închidere. Aparatura care se doreşte a fi recuperată este în valoare de peste 200.000 de euro.

Patronul fostei televiziuni dă vina pe administratorul judiciar, care ar comite un abuz, şi susţine că angajaţii nu au de ce să se teamă. „Au fost nişte aparate casate. Se întâmplă ce fac administratorii judiciari. Nu se întâmplă nimic. Care e problema? Foştii angajaţi nici nu au avut niciodată apartură în primire. Administratorii judiciari fac tot felul de... pentru că ei câştigă bani din treaba asta. Efectiv nu ştiu exact acum despre ce e vorba. Au fost făcute nişte încasări pe care ăştia nu au vrut să le recunoască. O să dau eu la presă să vadă ce fac administratorii judiciari. Noi ne-am implicat şi le-am făcut angajaţilor documente. Ei nu au avut nimic pe inventar. Sunt nişte abuzuri”, a declarat Georgică Cornu, pentru stiripesurse.ro.

Georgică Cornu este preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Supranumit „regele asfaltului din Banat”, pentru a fost ani de zile abonat la contractele de drumuri din zonă, omul de afaceri a ajuns în luna aprilie 2014 să fie cercetat de DIICOT într-un dosar în care este acuzat că a prejudiciat statul cu 60 de milioane de lei prin evaziune fiscală. Cornu a mai intrat şi în atenţia presei mondene, în urma divorţului cu scandal şi a relaţiei cu Marina Almăşan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.