Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Agriculturii îi acuză pe țărani că își vând terenurile agricole la străini: 'Nicăieri nu s-a găsit această formă de a opri cumpărarea'

Agrointel
Adrian Oros

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, susține că singura modalitate prin care cumpărarea terenurilor de către străini să fie oprită este să plafoneze suprafața care poate fi deținută de o persoană fizică sau juridică. El arată cu degetul în acest sens către țăranii care-și vând terenurile.

„Aceasta problema, ca se vinde terenul catre straini, asta o face, din pacate, tot cetateanul si proprietarul de teren roman care de multe ori prefera sa vanda fie unei societati comerciale, finei unei persoane fizice straine, sau uneori o societate comerciala romaneasca e preluata de o societate comerciala cu capital strain(…)Nicaieri nu s-a gasit aceasta forma de a opri cumpararea terenului de catre persoane din afara statului respectiv.

Si atunci singura modalitate e cea de a plafona suprafata care poate fi detinuta de o persoana fizica, respectiv juridica. Altfel nu o sa se poata opri acest fenomen. (…)

De aceea si aceasta preocupare Comisiei (Europene, n.r) – si e in discutie de peste un an – de a plafona subventiile, pentru ca foarte multe fonduri straine vin sa cumpere terenurile agricole in primul rand pentru subventii care sunt foarte avantajoase. Si sunt foarte multe fonduri care nici macar n-au de a face cu Europa. Or, acolo in subventii se gasesc doar bani europeni. De aceea este aceasta preocupare la nivel european.”, a spus ministrul la emisiunea Agro Jurnal, citat de stiriagricole.ro.

Citește și: VIDEO Din iunie, program de 3,2 miliarde de euro din fonduri europene pentru investiţii în agricultură .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.