Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Din iunie, program de 3,2 miliarde de euro din fonduri europene pentru investiţii în agricultură

forbes.ro
fonduri europene

În luna iunie va fi lansat un program de 3,2 miliarde de euro, fondurile europene fiind destinate investiţiilor în agricultură, a anunţat vineri, la Cluj-Napoca, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

"Chiar dacă acum avem un an cu precipitaţii din abundenţă, chiar dacă semne bune se arată privind evoluţia pandemiei, trebuie să ne gândim şi la siguranţa alimentară. (...) Vreau să anunţ programul pe care vrem să-l lansăm în luna iunie, un program de 3,2 miliarde de euro bani europeni - măsuri de sprijin pentru investiţii în agricultură în perioada 2021-2024. (...) Politica agricolă comună 2021-2027 va începe efectiv din 2023 şi avem în aceşti doi ani de tranziţie alocată o sumă de 6,2 miliarde de euro, 3 miliarde sunt plăţile directe, plăţile pe suprafaţă sau pe număr de animale şi 3,2 miliarde sprijin pentru investiţii în activităţi agricole", a declarat Oros în cadrul unei conferinţe de presă, scrie agerpres.ro.

Oficialul a adăugat că sunt avute în vedere în special acele aspecte care reprezintă priorităţi pentru agricultura românească.

"Am încercat în aceste măsuri, iar ghidurile sunt în transparenţă decizională, să prindem exact acele nevoi şi priorităţi pe care agricultura românească le are acum, începând de la fărâmiţarea proprietăţilor (...) creşterea asocierii economice între micii producători, creşterea puterii lor de negociere, dezvoltarea pieţelor locale şi promovarea produselor tradiţionale, managementul situaţiilor de risc (...) la prevenirea îmbătrânirii fermierilor şi a personalului care lucrează în agricultură. Săptămâna viitoare o să începem dezbaterile pentru fiecare măsură în parte în judeţe (...), astfel încât fermierii, cei care doresc să aplice, să fie informaţi din timp, iar cei 3,2 miliarde de euro să fie absorbiţi în această perioadă care urmează", a precizat Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a participat la o conferinţă de presă alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode şi europarlamentarul liberal Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.