Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALOS Primul județ care INTERZICE slujbele în biserici, inclusiv înmormântarea și botezul- DOCUMENT

inmormantare biserica

Decizie scandaloasă și ilegală luată de prefectul unui județ din nordul țării! În Maramureș, prefectul Nicolae Ungur, cu de la sine putere, a decis ca să interzică toate slujbele din biserici, indiferent de cult.

”Se suspendă efectuarea serviciului religios pentru toate cultele religioase, până la data de 31 martie a.c., în zilele de sâmbătă și duminică. Lăcașele de cult vor rămâne deschise, dar nu vor fi oficiate slujbe religioase.”, se arată la articolul 3 al unei hotărâri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

Citește și: Robert Turcescu îl bagă în corzi Raed Arafat: Vreo 600-700 de persoane în același spațiu vreme de câteva ore

Decizia prefectului nu are nicio bază legală, iar membrii cultelor nu au motive să o respecte. Guvernul a decis ca toate activitățile publice care depășesc 100 de participanți, inclusiv slujbele religioase, să nu se poată desfășura. Adică, dacă, de exemplu, la o slujbă vin prea mulți credincioși, în lăcașul de cult să fie permisă intrarea doar a 100 dintre ei, dar serviciul religios se va efectua.

Însă, decizia revoltătoare a reprezentantului guvernului liberal în Maramureș nu are niciun fundament legal.

Citește și: Avertisment dur: Nu cred că virusul mai poate fi oprit

În plus, ea ridică foarte multe semne de întrebare. Cum s-a ajuns la data de 31 martie și de ce nu o perioadă mai mare sau mai mică? Ce înseamnă serviciu religios? Se încadrează, în accepțiunea celor care au emis această decizie scandaloasă, și înmormântarea sau botezul? Dacă lăcașele de cult vor fi deschise, pot intra în ele peste 100 de persoane, câtă vreme nu se face nicio referire la numărul de credincioși care pot fi acceptați?

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.