Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalosul caz al femeii însărcinate care a murit la spital - Cadrele medicale care au ignorat-o au fost suspendate

Pinterest
Medic

Cadrele medicale de pe Secţia Obstetrică - Ginecologie 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) ''Mavromati'', care erau de serviciu în noaptea de 17 spre 18 august, au fost suspendate din activitate, după moartea unei tinere de 25 de ani, a anunţat, luni, managerul spitalului, Angel Călin.

Măsura a fost luată în urma unei anchete interne desfăşurate în cursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, având în vedere situaţia gravă generată de decesul pacientei care s-a produs la câteva ore după internare.

"Activitatea noastră a fost îndreptată strict către Secţia Obstetrică - Ginecologie 1, care a avut rolul de primire a pacientei. Deci este suspendat medicul de gardă împreună cu aparatul medical care era pe tură atunci", a declarat, pentru AGERPRES, Angel Călin.

Anchetă pe mai multe planuri

Conducerea SJU a mai dispus contractarea unui serviciu de audit medical extern "care să evalueze cu celeritate activitatea şi procedurile medicale aplicate în cadrul Secţiei Exterioare Obstetrică - Ginecologie".

De asemenea, au fost sesizate Comisia de disciplină şi Consiliul etic al SJU "pentru elucidarea cazului".

În acelaşi timp, toate înscrisurile medicale existente la nivelul secţiei respective au fost puse la dispoziţia procurorilor care anchetează acest caz.

Un raport cu privire la primele rezultate ale anchetei interne a fost transmis Ministerului Sănătăţii, dar şi Colegiului Medicilor şi Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.