Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Antena 3 orbeste (opinie)

ancheta

Premierul Dacian Ciolos vine miercuri in Parlament pentru a fi tras de urechi de senatori pe tema evacuarii Antenei 3 din sediul pe care l-a pierdut in urma unei decizii judecatoresti. 'Cum e posibil asa ceva?' par sa strige in cor politicienii, care asteapta explicatii de la Ciolos si solutii pentru stavilirea 'abuzului' ANAF.

Este actiunea ANAF un abuz? Este ea un atac la libertatea presei? Sunt Parlamentul si premierul indreptatiti sa intervina? La aceste intrebari cei mai multi si-au raspuns deja, chiar daca radical diferit, pentru ca dezbaterea publica pare sa fie acaparata de acest subiect.

Dar in timp ce scadalul Antena 3 monopolizeaza dezbaterea, cu doi dintre cei mai importanti oameni din stat in frunte (presedintele Senatului si premierul), multe alte lucruri trec aproape neobservate.

Iata doar cateva dintre ele:

- Ministrul Sanatatii Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu vine si el la Parlament sa fie tras de urechi pe o tema poate mai importanta decat evacuarea Antenei 3, tinanad cont ca este o chestiune de viata si de moarte - cazul copiilor bolnavi din Arges si Dolj. Nu, el nu va vorbi in plen (unul va fi ocupat cu problema Antenelor, iar altul cu arestarea a doi deputati), ci la Comisia de Sanatate unde va prezenta un "Raport privind situația copiilor din județele Argeș și Dolj internați la Spitalul Marie Curie” (sala de şedinţe a Comisiei, corp B2, etaj 2, camera 2).

Deputatii vor incerca sa afle de ce nu s-a putut stabili inca sursa imbolnavirii copiilor. Dilema este cum vor putea fi prevenite si evitate astfel de cazuri, daca nu putem afla cauza lor. Cum poate fi stavilita acum cresterea numarului de copii bolnavi?

Sunt invitați să participe, alături de domnul ministru, și specialiști implicați în diagnosticul și terapia cazurilor mai sus menționate de la Spitalul Marie Curie, precum și specialiști implicați în gestionarea problemei de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății.

- Camera Deputatilor voteaza cererile de arestare a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, urmariti penal pentru fapte de coruptie printre care spalare de bani si deturnare de fonduri europene cu un prejudiciu de 6 milioane de euro.

- Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii a hotărât să dea curs solicitării doamnei Irina Cristescu de a fi primită în audienţă, în vederea clarificării tuturor aspectelor sesizate în petiţia privind situaţia fiicei sale Bitar Alessia Miroslava.

Cazul fetitei de 2 ani care ar urma sa fie luata de langa mama sa si trimisa in Mexic, sub grija unui data violent, a fost amplu dezbatut in presa. Tatal fetitei este miliardarul mexican Hector Bitar de la Pena, nepotul lui Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om din lume.

Tribunalul Bucuresti a dat o decizie halucinanta si fara precedent: copilul va avea domiciliul in Mexic, alaturi de tatal al carui comportament violent a fost stabilit de catre experti. Decizia, care va fi atacata cu recurs de catre Irina Cristescu - ridica numeroase semne de intrebare, fiind in flagranta contradictie cu probele aflate la dosar precum si cu pozitia procurorului de caz, care a aratat ca minora trebuie sa ramana la mama sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.