Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul 'Bădălău' se mută în Parlament! USR acuză: Puterea s-a opus solicitării USR de convocare a Birourilor permanente pentru revocarea acestuia

Ionuț Moșteanu

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat, luni, că partidele din coaliţia de guvernare s-au opus solicitării de convocare a Birourilor permanente reunite pentru revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi, informează Agerpres.

"Tocmai s-a terminat o şedinţă de Biroului permanent al Camerei Deputaţilor. USR a cerut astăzi preşedintelui Camerei Deputaţilor convocarea unui Birou permanent reunit şi modificarea ordinii de zi pentru astăzi după-amiază pentru a-l revoca pe Niculae Bădălău din funcţia de la Curtea de Conturi. Niculae Bădălău a fost ridicat de DNA pentru că făcea presiune asupra primarilor să încheie contracte preferenţiale cu firme de casă ale lui, ale PSD, contra unui procent din valoarea investiţiei, din valoarea lucrării. Aşa cum a fost numit de Parlament, Niculae Bădălău trebuie revocat de Parlament", a afirmat Moşteanu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, partidele din coaliţia de guvernare s-au opus solicitării USR. "Am auzit şi declaraţiile PSD de astăzi prin care spuneau că îi cer demisia. Le-am spus, haideţi să nu mai aşteptăm demisia, pentru că, până la urmă, dincolo de faptul că Bădălău este un fost pesedist, este vorba de prestigiul Parlamentului, haideţi să îl revocăm şi astăzi puteam face un calendar, astfel încât la ora 17,00 să fie revocat. Puteam convoca Birouri permanente reunite, modifica programul Comisiei de buget-finanţe, un raport şi un vot simplu în plenul de astăzi de după-amiază. (...) Din păcate, puterea s-a opus. Puterea îl protejează în continuare pe Niculae Bădălău. Mai mult de atât, o să vedem ce se întâmplă zilele următoare şi dacă PSD va decide în final, dacă şi va arăta că PSD vrea să se rupă de corupţii din PSD", a menţionat liderul deputaţilor USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.