Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Bâstroe încă arde la Comisia Europeană: Ucraina e ținută sub supraveghere strictă

bastroe

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu afirmă că, în răspunsul la o interpelare pe care a făcut-o, Comisia Europeană admite că discută în permanenţă situaţia canalului Bâstroe şi a dragării cu partea ucraineană şi că este un subiect european de interes la Bruxelles.

”Reprezentanţii executivului european salută rezultatele dialogului bilateral coordonat de Ministerul Transporturilor şi existenţa măsurătorilor comune, recunosc importanţa problemelor de mediu, pe care declară că le evaluează în detaliu, şi susţin nevoia de dialog între ambele state în găsirea soluţiei corecte”, arată el.

”Comisia Europeană admite, în răspunsul dat la interpelarea pe care am adresat-o, că discută în permanenţă situaţia canalului Bâstroe şi a dragării cu partea ucraineană şi că este un subiect european de interes la Bruxelles. Reprezentanţii executivului european consideră că acordurile internaţionale trebuie să fie respectate în această privinţă şi că poziţia României trebuie luată în considerare pe acest subiect”, a arătat Victor Negrescu, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Potrivit europarlamentarului PSD, Comisia admite că a propus includerea canalelor Bâstroe şi Sulina în reţelele de transport europene, ca urmare a solicitărilor venite din partea Ucrainei, dar că reprezentanţii României s-au opus acestui lucru de îndată ce ţara noastră a fost consultată în baza articolului 172 din Tratatul de Funcţionare al UE.

”Acest lucru arată că Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a ridicat în mod corect această problematică şi că după aceste intervenţii ale Partidului Social Democrat au început demersurile comune. Totodată, reprezentanţii executivului european salută rezultatele dialogului bilateral coordonat de Ministerul Transporturilor şi existenţa măsurătorilor comune, recunosc importanţa problemelor de mediu, pe care declară că le evaluează în detaliu, şi susţin nevoia de dialog între ambele state în găsirea soluţiei corecte. Iată un exemplu pozitiv prin care un subiect de interes pentru România a fost ridicat la nivel european, Comisia a ajuns să se implice şi să asculte punctul nostru de vedere, solidaritatea faţă de Ucraina a continuat, iar temele extremei drepte au fost destructurate printr-o acţiune coerentă la care am fost bucuros să particip inclusiv prin această interpelare”, a susţinut Victor Negrescu.

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a declarat, sâmbătă, că pentru Bruxelles scandalul Bâstroe nu există.

Întrebată, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă este un arbitru în scandalul Bâstroe, Adina Vălean a explicat că acest scandal nu există la Bruxelles.

”Scandalul Bâstroe nu se vede în niciun fel la Bruxelles, nu există. La Bruxelles nu există, nu, pentru că nu am fost solicitaţi în mod expres”, a subliniat Vălean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.