Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul care a alertat NATO pușcă iar: Polonia anunță că și ea a fost atacată de Rusia, în scandalul de hacking!

Ilustrasi
nato rusia

Polonia a condamnat atacurile cibernetice ale grupului de hackeri ruși APT28 asupra Germaniei și Cehiei, afirmând că și ea a fost vizată. APT28 are legături cu serviciul de informații militare rus GRU, a arătat ministrul german de Externe, Annalena Baerbock. Polonia își exprimă solidaritatea cu Germania și Cehia în urma atacurilor cibernetice asupra unor instituții și a unor partide politice, a arătat Ministerul de Externe de la Varșovia pe site-ul său, relatează Reuters.

Germania a acuzat vineri Rusia că a lansat atacuri cibernetice asupra partidului său de guvernământ și asupra unor firme din domeniul apărării și din cel aerospațial, precum și asupra unor ținte din alte țări, și a avertizat că vor exista consecințe, pe care însă nu le-a specificat.

"Polonia, care este, de asemenea, una dintre țintele atacurilor APT 28, condamnă cu fermitate activitățile repetate, inacceptabile și dăunătoare desfășurate în spațiul cibernetic de către entitățile rusești", se arată în declarația Ministerului polonez de Externe.

Legat de atacurile cibernetice din Germania, ministrul de Externe de la Berlin, Annalena Baerbock, a declarat, vineri, că „putem atribui în mod clar atacul grupului rus APT28, care este controlat de serviciul de informații militare rus GRU”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.