Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul continuă la Chișinău! Curtea de Apel susține decizia de invalidare a scrutinului local, câștigat de Andrei Năstase

moldova-suverana.md
andrei nastase

Magistrații de la Curtea de Apel au susținut decizia Judecătoriei Chișinău privind invalidarea scrutinului local organizat pe data de 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase, informează site-ul de știri Unimedia, scrie Mediafax.

Curtea de Apel a confirmat decizia Judecătoriei Chișinău privind ilegalitatea alegerilor locale anticipate din Chișinău, care a motivat decizia de anulare a rezultatelor alegerilor locale prin faptul că ambii candidați, Ion Ceban și Andrei Năstase, ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

"...este evident că ambii concurenți electorali, în ziua alegerilor, au îndemnat alegătorii la vot și au admis acțiuni considerate de către instanța de judecată, în temeiul unei hotărâri judecătorești irevocabile, ca fiind agitație electorală ilegală", a motivat instanța.

„Un proces al absurdului, este vorba de o crimă împotriva capitalei, democrației și Republicii Moldova”, a declarat Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (centru-dreapta), după pronunțarea deciziei.

Andrei Năstase a câştigat turul doi al alegerilor din Chișinău la o diferenţă de 12.644 de voturi faţă de socialistul Ion Ceban.

Funcţia de primar interimar al Chişinăului va fi asigurată de Ruslan Codreanu până la noul scrutin, care va avea loc în 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.