Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul continuă - Prahova nu cedează în războiul cu Dâmbovița: 'Babele și Sfinx-ul sunt și rămân orașului Bușteni'

sfinx

Monumentele naturale Babele și Sfinx sunt și rămân în domeniul public al orașului Bușteni, a anunțat, luni, Prefectura județului Prahova. Precizarea a fost făcută după apariția unor informații cu privire la soluția dată de Tribunalului Vâlcea, având ca obiect stabilirea unei linii de hotar.

Litigiul privind stabilirea limitei teritoriale este între două comunități, comuna Moroieni din județul Dâmbovița și orașul Bușteni din Prahova. Sentința Tribunalului Vâlcea nu este definitivă și va fi atacată.

„Sentința nu este una definitivă, urmând ca după comunicarea hotărârii instanței judecătorești, să fie formulat recus împotriva soluției... Pe parcursul derulării procesului, prefectul județului Prahova a convocat părțile, în nenumarate rânduri, tocmai pentru a stinge litigiul și a găsi o cale de mijloc pentru rezolvarea situației, însă la aceste convocări, reprezentanții județului Dâmbovița nu s-au prezentat”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Prahova.

Potrivit Prefecturii Prahova, limita teritorială între cele două localități din județe diferite nu schimbă ceea ce este deja stabilit prin Hotararea de Guvern nr. 1359/2001, care atestă apartenența celor două monumente naturale la domeniul public al județului Prahova, respectiv al orașului Bușteni.

Indiferent de rezultatul final al procesului, monumentele naturale Babele și Sfinx sunt și rămân în domeniul public al orașului Bușteni, este concluzia celor de la Prefectura din Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.