Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL crește în intensitate: China l-a convocat pe ambasadorul SUA la Beijing în legătură cu arestarea fiicei fondatorului Huawei

huawei logo

Le Yucheng, ministrul adjunct de Externe al Chinei, l-a convocat duminică pe ambasadorul SUA la Beijing în semn de protest față de arestarea lui Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei, informează agenția de știri Bloomberg.

Oficialul chinez a declarat că acțiunile SUA au încălcat "drepturile legitime și interesele cetățenilor chinezi și sunt extrem de negative".

"China va iniția acțiuni suplimentare în funcție de acțiunile SUA", a mai avertizat Le Yucheng.

Autoritățile chineze l-au convocat recent și pe ambasadorul Canadei la Beijing și au avertizat Ottawa că vor exista "consecințe severe" dacă Meng nu este eliberată imediat.

Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei și director financiar al companiei, a fost arestată săptămâna trecută pe aeroportul din Vancouver, la cererea autorităților americane. Ea este acuzată de fraude în legătură cu încălcarea sancțiunilor impuse de Statele Unite împotriva Iranului.

Autoritățile americane au început să ancheteze compania Huawei din anul 2016, sub suspiciunea că aceasta trimitea produse fabricate în Statele Unite către Iran și alte țări, lucru care încalcă legile de exporturi din SUA.

În cazul în care va fi extrădată în SUA, Meng se va confrunta cu acuzații multiple de conspirație pentru a defrauda mai multe instituții financiare, cu o pedeapsă maximă de până la 30 de ani pentru fiecare cap de acuzare.

Arestarea fiicei fondatorului Huawei ar putea conducere la o deteriorare suplimentară a relațiilor deja tensionate dintre SUA și China, mai ales în contextul în care cele două țări încearcă să ajungă la un acord privind comerțul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.