Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL de la CNN intensifică şi mai mult tensiunile dintre Casa Albă şi mass-media - VIDEO

getty
trump CNN

Incidentul legat de o ştire retrasă de CNN şi care i-a costat locul de muncă pe trei jurnalişti experimentaţi a suscitat noi atacuri violente din partea preşedintelui american Donald Trump împotriva mass-media, care la rândul ei nu iartă nimic Administraţiei SUA, relatează joi AFP, conform agerpres.

Şase postări pe Twitter în decurs de două zile cu privire la "informaţii false": preşedintele american a lansat o nouă rafală asupra ţintei sale favorite, presa.

DEMISII la CNN după retragerea unei știri despre legăturile anturajului lui Trump cu Rusia

O bună ocazie de a reveni asupra cazului CNN, când postul a fost nevoit să-şi retragă o ştire insuficient documentată şi care acuza presupuse legături între echipa lui Trump şi Rusia. Pe lângă CNN, redenumit FNN (Fake News Network), preşedintele american a lovit în ţintele sale predilecte: marile posturi naţionale NBC, CBS şi ABC, precum şi în New York Times şi Washington Post.

În opinia lui Stephen Reese, profesor de jurnalism la Universitatea din Texas, acest episod se înscrie în continuitatea unei relaţii conflictuale, născute încă din timpul campaniei prezidenţiale. Însă pentru alţii, cazul demonstrează o derivă a presei.

"Standardele (jurnalismului) au fost abandonate, în frenezia ce vizează doborârea preşedintelui (Trump)", este de părere Michael Goodwin, editorialist al cotidianului conservator New York Post, într-un articol publicat miercuri.

Potrivit lui Richard Benedetto, profesor la American University, presa "nu publică nimic fals", însă "selecţionează ceea ce publică şi ce nu publică şi în acest fel nu oferă o viziune justă a ceea ce se întâmplă zi de zi la Casa Albă".

Citeşte şi: Explozie puternică în New York

Criticii reproşează presei că îşi orientează modul de acoperire a evenimentelor pentru a-şi creşte audienţa, numărul de abonamente sau de cititori. Această idee este susţinută de înregistrări video postate online în ultimele ore de site-ul ultraconservator Project Veritas. În una dintre ele, un producător de la CNN, filmat cu o cameră ascunsă, afirmă că postul consacră atâta spaţiu presupuselor legături dintre echipa lui Trump şi Rusia "datorită audienţei". "Este un business", adaugă el.

"Cred că sunt mulţi telespectatori de stânga ai postului CNN care vor să-l vadă pe Trump efectiv cercetat la microscop", afirmă producătorul John Bonifield, în opinia căruia există două măsuri. "Dacă noi am fi făcut acelaşi lucru cu preşedintele Obama, aceasta i-ar fi displăcut publicului nostru", este convins el.

Potrivit lui Stephen Reese, "este dificil să faci diferenţa" între interesele economice şi "obiectivele profesionale", pur jurnalistice. Posturile de informaţii "sunt un pic mai mult orientate spre comercial", constată el, "însă pentru Times şi Post, cred că ele îşi fac pur şi simplu munca".

Un lucru este clar pentru mulţi observatori: cazul CNN şi noile atacuri nu fac să evolueze imaginea presei de opinie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.