Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul de la TNB bubuie în Parlament: moțiune împotriva ministrului Culturii

sala mare tnb

Preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, Iulian Bulai (USR), nu exclude o moţiune simplă împotriva ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, dacă acesta nu îl demite pe directorul interimar al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), Mircea Rusu. TNB a găzduit, de Ziua Mondială a Teatrului, un spectacol al actorului Dan Puric, considerat de unii ca fiind rusofil, naţionalist şi antieuropean. Spectatorii au primit câte un exemplar din publicaţia "Certitudinea", pe care Iulian Bulai o califică drept naţionalistă şi extremistă, iar Ministerul Culturii a anunţat o anchetă.

Citește și: Scandal de proporții la TNB: spectatorii ar fi primit reviste de propagandă pro-rusă/ USR cere demiterea directorului

Iulian Bulai a cerut demiterea directorului interimar al TNB, Mircea Rusu.

"Evident că voi face un demers. Aştept astăzi (luni - n.r.) acţiune din partea ministrului Romaşcanu, ca urmare a solicitării mele de a-l demite pe domnul director interimar. Dacă această solicitare nu va fi întâmpinată cu fermitate astăzi, voi anunţa colegii din conducerea USR că voi propune depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Romaşcanu, pentru că este de neacceptat ca noi să fim vecini cu cei care acum sunt agresaţi, iar o instituţie din România să ia partea agresorului şi să promoveze un mesaj pro-Putin foarte clar. Nu este permis ca preşedintele ţării, premierul să fie prezenţi la Bruxelles, pentru a semna angajamente şi pentru a cere ajutor chiar şi pentru România şi din ţară, un ministru al acestui Cabinet să-şi saboteze propriul Guvern şi să fie de partea greşită a scenei de acţiune, în momentul de faţă, anume cu un mesaj de toleranţă faţă de această propagandă", a declarat Bulai, la RFI.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor a afirmat că o moţiune simplă "este un act de retragere a încrederii, pe care Parlamentul în ansamblul său o acordă unui ministru, pentru a exercita puterea executivă".

"Eu nu cred că într-o Românie care se vrea de partea UE-NATO, cu colegi din PNL şi PSD care înţeleg gravitatea şi importanţa acestui moment, se vor găsi colegi parlamentari care să se solidarizeze cu o persoană care fie promovează, fie menţine manipulatori în funcţii publice sau persoane care promovează, acceptă şi tolerează propaganda pro-Putin în instituţii publice, sabotând propriul Guvern şi sabotând România şi românii, care se solidarizează cu refugiaţii din Ucraina şi cu situaţia ţării vecine. De aceea, eu cred că această moţiune are toate şansele să treacă, dacă nu se va rezolva problema cu fermitate astăzi", a susţinut el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.