Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL dintre Coreea de Nord și cea de Sud a pornit de la soţia lui Kim Jong Un: DEZVĂLUIRILE făcute de ruși

www.stirileprotv.ro
Kim Jong Un

Furia Phenianului împotriva Seulului este alimentată de manifestele "murdare şi insultătoare" la adresa soţiei liderului nord-coreean Kim Jong Un, a declarat ambasadorul rus în Coreea de Nord pentru agenţia TASS, informează marţi AFP.

Regimul nord-coreean şi-a amplificat în ultimele săptămâni atacurile verbale împotriva Seulului, criticând în special faptul că disidenţi nord-coreeni ce au fugit în Sud trimit spre Nord manifeste de propagandă cu ajutorul unor baloane duse de vânt, scrie agerpres.ro.

Citește și: E război total! Silviu Mănăstire îi răspunde lui Cătălin Tolontan: Când ai combinații politice cu cei de la USR-PLUS, e suficient să îi prostești pe cei mai slabi de înger

Acest gen de acţiuni are loc regulat, provocând de fiecare dată fricţiuni, însă Coreea de Nord a sporit de data aceasta presiunea şi a distrus la mijlocul lui iunie biroul de legătură deschis în septembrie 2018 şi care simboliza destinderea înregistrată în peninsulă, ameninţând de asemenea cu represalii militare.

Manifeste trimise pe 31 mai constituiau "o formă de propagandă deosebit de dezgustătoare" împotriva lui Ri Sol Ju, soţia liderului nord-coreean Kim Jong Un, provocând o "gravă indignare" în Coreea de Nord, a subliniat ambasadorul rus Aleksandr Maţegora. Aceste caricaturi au fost "picătura care a umplut paharul" pentru Phenian, a adăugat el.

Citește și: Cozmin Gușă îl face praf pe avocatul Gheorghe Piperea: Ipocrizia și nesimțirea din jurul scandalului Mugur Isărescu

Relaţiile intercoreene au continuat să se degradeze în timpul anului trecut, după eşuarea celui de-al doilea summit între Kim şi preşedintele SUA, Donald Trump, în februarie 2019, la Hanoi.

În acelaşi interviu, Aleksandr Maţegora a dezminţit zvonurile potrivit cărora sora mai mică a liderului nord coreean, Kim Yo Jong, ar fi potenţiala succesoare a puterii, în condiţiile în care ea se află de câteva săptămâni în centrul strategiei nord-coreene de ruptură (cu Sudul). Tocmai ea este cea care, în iunie, a afirmat că "inutilul birou de legătură" trebuie să fie "complet distrus", lucru care s-a şi făcut câteva zile mai târziu.

Citește și: Ludovic Orban, despre măsurile de relaxare: Evoluţia numărului de cazuri ne-a şi determinat să amânăm alte măsuri de relaxare

În pofida "solidei sale experienţe în materie de politică şi de politică externă", tânăra femeie născută în 1988 este încă "prea tânără" şi "nu există niciun motiv să se vorbească despre asta", a spus ambasadorul rus. "Nimeni nu îndrăzneşte să se numească 'numărul doi' în această ţară. Nu există decât un 'număr unu' (...). Cred că dacă o veţi întreba pe tovarăşa Kim Yo Jong dacă ea se consideră 'numărul doi', ea va răspunde categoric nu", a adăugat Maţegora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.