Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul dopajului din fotbalul Italia ia amploare: Luam Micoren de parcă ar fi fost bomboane/ Moartea lui Vialli a declanșat nebunia

These Football Times
Gianluca Vialli

''Luam Micoren de parcă ar fi fost bomboane''. Răducioiu: "Înainte de meciuri făceam perfuzii cu un lichid roz".

După cuvintele lui Dino Baggio („Vreau să știu ce substanțe chimice îmi dădeau când jucam”), alți foști jucători de fotbal își mărturisesc temerile și dezvăluie utilizarea unor substanțe și produse despre care nu ştiau nimic, permise la acea vreme, dar care ulterior au devenit toate dopante.

După cuvintele lui Dino Baggio (''Nu m-am dopat niciodată în cariera mea. Însă, după moartea unui prieten precum Gianluca Vialli și a multor alți jucători ai generației mele, aș vrea să știu dacă de-a lungul timpului substanțele pe care le-am luat și erbicidele împrăştiate pe terenurile unde am jucat le-ar fi putut cauza bolile"), şi alți foști fotbaliști își mărturisesc temerile. Unii dintre ei admit chiar consumul nejustificat de medicamente și substanțe pentru nişte subiecți sănătoși. Cum este cazul lui Massimo Brambati. Fostul fundaș al echipelor Bari și Torino a vorbit la emisiunea Processo de pe canalul 7 Gold: ''Și mie mi-e teamă – a spus el – însă acum douăzeci de ani, atunci când am vorbit am primit de la FIGC (Federația Italiană de Fotbal) o scrisoare de amenințare. În perioada în care am jucat într-un club al cărui nume nu-l voi aminti, obișnuiam să iau înainte de meci Micoren de parcă ar fi fost caramele. Pe atunci nu era interzis, dar după câțiva ani a devenit interzis. Luam și Anemina, o substanță care nu era dopantă, dar al cărui efect l-am simţit din plin. Nu eram obosit, aveam bătăile inimii accelerate și o mai mare promptitudine a reflexelor'', relatează La Repubblica citat de Rador.

Era imposibil să refuzi, explică Brambati: ''Aveam 20 de ani și îmi spuneau că făcând o perfuzie aș fi avut o performanță mai bună. Erau antrenori care se enervau dacă nu o făceai. Prescriau substanţe care atunci nu erau totuşi considerate dopaj. Azi, când aud de anumite lucruri care li se întâmplă jucătorilor din vremea mea, mă încredinţez lui Dumnezeu''.

Răducioiu: "Am luat pastile şi medicamente înainte de meciuri"

Nedumeriri similare cu cele exprimate de Florin Răducioiu, fost atacant la Bari, Verona, Brescia şi Milano. ''Făceam perfuzii cu un lichid roz'', a dezvăluit el din România, la emisiunea Sport Report de pe Orange Sport. ''Am luat și niște medicamente – a recunoscut el – și acum îl voi suna pe medicul care ne asista la Brescia pentru a înțelege mai multe şi pentru a afla ce medicamente am luat acolo, dar și la Milano și Verona''. În cuvintele lui Răduciou revin ideile exprimate de Brambati: ''Nu știam ce luăm. Ni s-a spus mereu că sunt vitamine, glucoză. Făceam perfuzii cu acest lichid roz înaintea meciurilor. Îmi amintesc perfect de bine'' . "La Milano luam pastile. Am spus-o înainte și după moartea lui Gianluca Vialli, trebuie investigate motivele acestor decese premature în rândul fotbaliștilor".

Răspunsul antrenorului echipei naționale, Roberto Mancini, un apropiat al lui Gianluca Vialli, atunci când i s-a cerut să comenteze cuvintele lui Dino Baggio, a fost laconic: ''Habar n-am, însă trebuie să fim prudenţi cu aceste declarații''.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.