Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul dosarelor de pensii ale românilor din diaspora. Variantă de lucru avansată la Guvern

evz.ro
pensie pensii pensia

Întârzierea răspunsurilor din partea Caselor de pensii din Romania și, implicit, blocarea întregii cereri de pensionare în regim comunitar a devenit una dintre marile probleme cu care se confruntă românii care lucrează în străinătate și care s-au apropiat de vârsta pensiei. Această întârziere este cauzată de faptul că dosarele de pensii din diaspora nu sunt trimise în județul de reședință al cetățenilor ci într-un județ prestabilit. Problema e că cetățenii nu știu în ce județ ajunge dosarul lor de pensii și uneori îl caută și 2-3 ani printre instituții.

Citește și: 'Puciștii' din PNL se repliază. Țintarul secretarilor de stat dă startul cursei pentru Congres (surse)

Subiectul a fost discutat, marți, de deputatul de diaspora Valentin Făgărășian (PNL) cu ministrul Muncii, Raluca Turcan (PNL).

„Din păcate, schimbarea legislației și implementarea unui sistem pentru trimiterea documentelor direct în județul de reședință nu este un proces simplu. În urma acestei întâlniri s-au pregătit primii pași pentru identificarea soluției potrivite. O primă propunere care a venit în cadrul întrevederii a fost redactarea unui regulament intern prin care cetățeanul poate fi notificat despre situația dosarului său la adresa de email sau la numărul de telefon declarat. În același timp, regulamentul trebuie să îndemne Casele Județene de pensii să comunice între ele și să trimită dosarele în județul de reședință al cetățeanului. În urma întrevederii domnul deputat Valentin Făgărășian și doamna Raluca Turcan, ministrul Muncii, au venit cu o propunere de colaborare pentru a rezolva împreună problema dosarelor de pensii, astfel încât românii să își primească drepturile fără întârzieri, indiferent de țara în care locuiesc”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului Valentin Făgărășian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.