Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul E Coli. Autorităţile italiene recunosc că au emis o alertă greşită

BRANZA

Autorităţile din Italia au recunoscut că au făcut o eroare în momentul în care au menţionat că un sortiment din brânza de oaie de la Brădet l-a îmbolnăvit pe bebeluşul de 14 luni din Florenţa. Mai exact, ei au precizat că îmbolnăvirea cu E. Coli a fost provocată de brânza de oaie când, de fapt, era de vacă.

n urma unei erori, autorităţile italiene au anunţat, după îmbolnăvirea bebeluşului de 14 luni din Florenţa, că un sortiment de brânză de oaie produs de SC Brădet SA a dus a provocat această situaţie. La trei zile după această alertă, emisă în toată Europa, italienii admit să au făcut o greşeală şi că brânza contaminată era, de fapt, de vacă.

Produsul care ar fi provocat îmbolnăvirea copilului ar fi fost cumpărat de la unul dintre magazinele care vând produse românești în regiunea Toscana.

Cel mai probabil, produsul ar fi fost cumpărat înainte de 9 martie, când firma respectivă, așa cum au precizat autoritățile sanitare italiene, a retras propriile produse, ca măsură de precauție. În data de 5 martie, Brădet a anunțat retragerea voluntară a tuturor produselor fabricate în februarie, iar în 6 martie a furnizat ANSVSA listele de distribuție, ale clienților din România, unde se găseau 20.364 kilograme, toată cantitatea fiind retrasă și distrusă, și din statele membre: Spania: 10.385 kg, Germania 1.410 kg, Belgia 1.108 și Italia 6.517 kg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.