Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Firea-Băsescu ia o altă direcţie. Senatoarea a acceptat întâlnire cu mediatorul

firea basescu

Scandalul în care Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de ameninţare şi şantaj ia o altă direcţie, după ce senatoarea PSD a acceptat parţial propunerea fostului preşedinte de a apela la mediere.

Băsescu anunţase pe 16 septembrie că va apela la mediere în conflictul care l-a dus la Parchet. Anunţul a fost făcut în Aula Bibliotecii Academiei Române, când fostul preşedinte a primit titlul de "Mediator de Onoare".

Vezi şi: Lovitură de teatru în cazul Băsescu-Firea. ANUNŢUL fostului preşedinte - AUDIO

Reacţia imediată a Gabrielei Firea a fost de deschidere, însă în acelaşi timp aceasta remarca faptul că Băsescu nu a dat semne că ar recunoaşte că a greşit. Între timp, potrivit Antena 3, senatoarea a acceptat să consulte un mediator, pentru a vede ce anume ar presupune procedura de mediere cu Traian Băsescu. La discuţii nu va participa, cel puţin deocamndată, şi fostul preşedinte.

Vezi şi: Gabriela Firea nu exclude o împăcare cu Băsescu. Care este condiţia

***

Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

În denunțul depus împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General se arată: "Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei 13.04.2014, în cadrul emisiunii 'Jocuri de putere', referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat: 'Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă... Nu-i atentă... Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele' ".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.