Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul hărţuirilor sexuale de la Hollywood ia amploare: Marele actor, Alex Baldwin, decizie RADICALĂ

hellogiggles.com
campanie online #metoo agresiune sexuala hartuire

Actorul Alec Baldwin a anunţat, sâmbătă, că se va retrage de pe Twitter, după ce a fost criticat pentru declaraţii prin care ar fi învinuit victimele producătorului Harvey Weinstein care au primit bani de la acesta pentru a păstra tăcerea, după ce le-a hărţuit sexual sau le-a violat, informează nme.com. Actorul a fost criticat pentru că a vorbit, într-un interviu acordat PBS, despre cum acceptarea acelor sume în cazurile împotriva lui Weinstein ar fi putut ”împiedica apariţia schimbării”.

Citeşte şi: CUTREMUR în Ucraina: Băiatul unui ministru, ÎNCĂTUŞAT pentru fapte extrem de grave / VIDEO

”Când vorbeai despre Harvey Weinstein în acest domeniu de activitate, ştiai că se implică foarte mult în procesul de realizare a filmelor… Ştiai că era un om foarte intens şi nu în ultimul rând, toată lumea auzise zvonul că a violat-o pe Rose McGowan. Am auzit asta timp de decenii. Şi nu s-a făcut nimic în legătură cu acest lucru. Rose McGowan a primit 100.000 de dolari şi a stabilit un acord cu el, când ea ar fi trebuit să îl acţioneze în justiţie”, a spus Baldwin. ”Oare acordurile în aceste cazuri dăunează expunerii lor şi realizării unei schimbări reale? Atunci când femeile primesc bani şi păstrează tăcerea pentru acei bani – chiar dacă au acceptat banii şi au păsrat tăcerea pentru că li s-a spus că dincolo de acea sumă, acesta este modul corect în care trebuie să acţioneze, să nu facă prea multe valuri, întrucât le va afecta cariera – atunci când o fac, facem un pas înapoi în legătură cu apariţia unei schimbări? Eu cred că aceasta este o problemă”, a adăugat actorul.

Citeşte şi: Schimbări masive în legislație: Decizia autorităților care va afecta mii de oameni

Numeroşi utilizatori ai reţelei de socializare Twitter, inclusiv Asia Argento, una dintre femeile care îl acuză pe Harvey Weinstein, l-au criticat dur pe Alex Baldwin pentru comentariile sale. ”Ori eşti un idiot, ori îţi acoperi prietenii sau îşi salvezi propria reputaţie. Poate că toate cele trei variante”, a scris Asia Argento.

Alec Baldwin a anunţat că va înceta să mai publice mesaje pe contul său de Twitter în urma acestui val de acuzaţii. ”Nu am intenţionat, în declaraţiile mele publice, să «dau vina pe victime» în cazurile de hărţuire sexuală care au apărut recent. Am spus doar că acceptarea unor acorduri în asemenea cazuri a încetinit obţinerea dreptăţii. Îmi pare rău pentru toate victimele. Scopul meu este să fiu mai bun în tot ceea ce este legat de egalitatea de gen”, a anunţat Baldwin. Recentele acuzaţii de abuz sexual formulate la adresa lui Harvey Weinstein de actriţa Paz de la Huerta, care susţine că acesta a violat-o de două ori, ar putea duce la arestarea lui, au declarat pentru CNN surse apropiate investigaţiei. Mărturia ei se adaugă altor 93 de femei care au declarat că au fost hărţuite de producător. Dintre acestea, 14 spun că au fost violate de magnatul de la Hollywood.

Vineri, într-o conferinţă de presă, şeful detectivilor Poliţiei din New York, Robert Boyce, a apreciat drept credibil cazul actriţei Paz de la Huerta datorită capacităţii acesteia de a-şi aminti fiecare moment al agresiunii. În afară de New York Police Department (NYPD), mai desfăşoară anchete în cazul Weinstein: Departamentul de poliţie din Los Angeles (LAPD), Beverly Hills PD şi Metropolitan Police din Londra (Scotland Yard), conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.