Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul ia amploare! Ciolacu şi Rafila, acuzați că pregătesc 'o iminentă catastrofă'

libertatea.ro
azilul groazei

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a afirmat, luni, că premierul şi ministrul Sănătăţii pregătesc "o iminentă catastrofă", respectiv trecerea "azilurilor groazei" la "lagărele groazei" din spitalele de boli psihice şi încearcă, totodată, "să distragă atenţia" de la ministrul Marius Budăi, care are responsabilităţi în acest caz şi ar trebui înlăturat din funcţie.

"Aş vrea să atrag atenţia asupra unei iminente catastrofe care este pregătită de domnul Ciolacu, prin domnul Rafila, adică trecerea azilurilor groazei la lagărele groazei din spitalele de boli psihice. În anul 2019, am vizitat mai multe secţii de boli psihice din România şi am arătat asemenea imagini. (...) Este absolut absurd şi ilegal să treci orice fel de azil în subordinea sau în coordonarea unei secţii de boli psihice. Mai mult decât atât, Centrul de Resurse Juridice are mai multe procese la CEDO câştigate în numele unor pacienţi care au fost maltrataţi, au fost umiliţi, au fost înfometaţi, au fost chiar ucişi în aceste 'lagăre' din secţiile de boli psihice din România", a declarat Ungureanu, la Parlament.

El a menţionat că la Spitalul Borşa din judeţul Cluj erau 120 de pacienţi înghesuiţi în camere de câte 26, iar clădirea este veche de 200 de ani.

"Se întâmpla tot în anul 2019. Vreţi să vedeţi cum arată duşurile? Vedeţi în ce hal erau batjocoriţi acolo pacienţii? Găuri în tavan, o situaţie catastrofală în aceste condiţii. (...) Se prăbuşea practic pe ei clădirea. Deci, este absolut incalificabil să se gândească domnul Rafila că în secţiile de boli psihice din România, unde avem proceduri de pedeapsă din partea CEDO pentru rele tratamente, să ducem şi să chinuim în altă parte sau să ne dea lecţii o secţie de psihiatrie care batjocoreşte bolnavii - să dea lecţii unui cămin, unui azil pentru îngrijire, absolut absurd", a adăugat deputatul USR, care a prezentat jurnaliştilor o serie de fotografii.

Potrivit acestuia, "Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila încearcă să facă o mişcare de distragere atenţiei de la un nume important cu responsabilităţi în această catastrofă de la azilurile groazei din Voluntari, respectiv Marius Budăi". "El a primit imagini de la aceste centre de la Centrul de Resurse Juridice. Marius Budăi a ştiut despre catastrofa din aceste centre şi nu a făcut nimic. El trebuie să răspundă imediat cu funcţia pentru această catastrofă", a transmis Emanuel Ungureanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.