Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL ia AMPLOARE: Încă un fost preot, inculpat în dosarul de agresiune sexuală al fostului episcop de Huşi

evz.ro
preot

Scandalul arestării fostului episcop de Huși ia amploare. Încă un fost preot a fost inculpat în dosarul de agresiune sexuală. Sebastian Jitaru, unul dintre cei trei preoţi care l-au şantajat pe fostul episcop de Huşi, este inculpat în dosarul de agresiune sexuală. Jitaru a fost dus din nou la audieri vineri dimineaţă, unde i s-a adus la cunoştinţă noua calitate în dosar, conform Mediafax.

Citește și: Klaus Iohannis îi bagă în ȘEDINȚĂ pe Orban, Cîțu și Isărescu: discuții URGENTE despre economie

Audierile în dosarul fostului episcop de Huşi continuă vineri dimineaţă.

Sebastian Jitaru, fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, este cel care l-a ameninţat pe episcopul de Huşi, Corneliu Onilă, că deţine o înregistrare în care acesta întreţinea relatii sexuale cu un tânăr preot, cerând la schimb postul de episcop-vicar al Episcopiei Huşilor. Pentru această faptă, Jitaru a fost condamnat şi îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Vaslui.

Vineri dimineaţă, Jitaru a fost adus din nou la audieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, în dosarul în care fostul episcop este acuzat de agresiune sexuală. Jitaru era suspect, iar în această dimineaţă a fost anunţat că este inculpat în acest dosar.

Atât Jitaru, cât şi Onilă urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Fostul Episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost reţinut pentru 24 de ore, joi, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au solicitat redeschiderea dosarului în care Corneliu Onilă a fost cercetat pentru act sexual cu minori.

Într-un comunicat de presă, Episcopia Huşilor a anunţat că „a luat act de această reţinere şi de natura juridico-penală a faptelor puse în sarcina acestuia, fapte de o mare gravitate, care au menirea de a tulbura pe oricine, sub toate aspectele”.

Potrivit aceleiaşi surse, după o decizie definitivă în acest dosar, „forurile prevăzute de Statutul şi Regulamentele bisericeşti sunt abilitate să ia măsurile care se impun”.

„Regretăm sminteala creată de acest caz, precum şi implicaţiile morale care nu fac cinste nimănui, cu atât mai puţin cu cât acestea sunt asociate imaginii unui slujitor al Bisericii, care trebuie să fie, prin excelenţă, un exemplu de moralitate. Nicio instituţie, însă, nu poate fi confundată cu o persoană. Mecanismele de combatere a faptelor penale trebuie să funcţioneze, indiferent de persoana în cauză”, se arată în comunicatul Episcopiei Huşilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.