Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul în care este implicat Donald Trump face 'victime' și în presă: Greșeala care l-a costat SCUMP pe un cunoscut jurnalist

foxnews.com
trump

Canalul american de televiziune ABC News l-a suspendat din funcţie sâmbătă pe jurnalistul de investigaţii Brian Ross pentru o perioadă de patru săptămâni, fără să fie plătit, în legătură cu ''o gravă eroare'' pe care el a făcut-o într-o relatare despre Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, relatează duminică agenţia DPA.

În cursul unei transmisiuni în direct vineri, Ross a afirmat că o persoană de încredere a lui Flynn a afirmat că fostul consilier pentru securitate naţională este gata să depună mărturie că Trump, când era candidat prezidenţial, i-a spus să contacteze oficiali ruşi în timpul campaniei prezidenţiale.

Citește și: Lovitură de teatru la ONU - SUA s-au retras din procesul de pregătire a unui Pact mondial privind migranţii şi refugiaţii

''Regretăm profund şi ne cerem scuze pentru grava eroare pe care am făcut-o ieri'' (vineri), a afirmat ABC News într-un comunicat. ''Relatările făcute de către Brian Ross în cursul unui reportaj special nu au fost verificate în totalitate conform standardelor noastre editoriale'', adaugă comunicatul, conform Agerpres.

ABC News a venit ulterior cu o corectură la reportaj spunând că sursa a clarificat că Trump - ca preşedinte ales - i-a cerut în schimb lui Flynn şi unui mic grup de alţi consilieri să găsească modalităţile de a reface relaţiile cu Rusia.

''Meseria mea este de a-i ţine pe oameni responsabili şi de aceea sunt de acord ca eu însumi să fiu ţinut responsabil'', a declarat Ross pe Twitter sâmbătă seara, după decizia ABC News de a-l suspenda din funcţie.

Citește și: Donald Trump, 'ÎNGROPAT' de dezvăluiri BOMBĂ: Un fost consilier e gata să depună mărturie împotriva președintelui SUA privind implicarea Rusiei

Michael Flynn se află în centrul unei anchete privind ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 şi dacă echipa de campanie a lui Trump a colaborat cu ruşii.

Vineri, Flynn a recunoscut că i-a minţit pe agenţii FBI care întreprind ancheta şi a fost de acord să coopereze cu procurorii. El a demisionat din funcţia de consilier la mai puţin de o lună după preluarea mandatului de către Trump, după ce a recunoscut că le-a oferit, ''neintenţionat'', ''informaţii incomplete'' vicepreşedintelui Mike Pence şi altora despre comunicarea cu fostul ambasador rus în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.