Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul interceptării lui Tăriceanu ia amploare: Varujan Vosganian, solicitare de URGENȚĂ

Varujan Vosganian

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost interceptat timp de șapte ani fără ca urmărirea să ducă la vreun rezultat. Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, solicită o anchetă de urgență a acestei situații, dar și a celorlalte cazuri în care oamenii au fost interceptați în mod abuziv.

Citește și: Dragnea a demarat 'Operaţiunea răzbunarea': Vâlcov, emisar în filialele rebelilor (surse)

”E important să se evalueze tot ce s-a întâmplat în anii în care binomul SRI – DNA a funcționat. Toate interceptările excesive, toate abuzurile celor care răstălmăceau și fabricau dovezi, care hărțuiau cu anii în anchete oameni nevinovați s-au bucurat de protecția celor doi președinți ai țării, Băsescu și Iohannis, de susținerea necondiționată, chiar de elogiul pe care l-au făcut unele partide politice, au fost încurajate de o inexplicabilă susținere din străinătate și de un anumit curent de opinie în plan internațional, creat de unele personaje cu legături la București. Cei responsabili de toate aceste abuzuri și-au făcut de cap crezând că nimeni nu o să îi tragă vreodată la răspundere. De aceea s-au dat peste trei sute de mii de mandate de supraveghere, de aceea s-au dat aproape treizeci de mii de mandate de siguranță națională, în condițiile în care doar câteva persoane au fost condamnate pentru că ar fi amenințat siguranța națională. Și asta n-ar fi fost posibil, repet, dacă oameni politici precum cei de la PNL, USR, de la PMP, din camarila președinților Băsescu și Iohannis, n-ar fi elogiat necondiționat toate aceste fapte. Ca să nu mai adăugăm că, cu cât s-au săvârșit mai multe abuzuri, cu atât mai multe medalii li s-au pus pe piept celor care le-au făptuit.
După informațiile apărute despre interceptarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, ar trebui o acțiune responsabilă, de amploare. Trebuie văzut cine a cerut mandatele de supraveghere, care judecător le-a dat fără să se întrebe de ce, care procuror le-a cerut fără să existe o justificare reală. Întrebarea e cine va face lucrurile acestea, pentru că cei care le fac trebuie să fie necontaminați de sistem, complet în afara oricărei presiuni. Va fi foarte greu să găsim în România astfel de oameni. Dar putem încerca”, arată Varujan Vosganian, pe pagina personală de Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.