Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Metoo ia amploare: Casa de modă Marchesa, cofondată de soţia lui Harvey Weinstein, şi-a anulat prezentarea de la New York Fashion Week

hellogiggles.com
campanie online #metoo agresiune sexuala hartuire

Casa de modă Marchesa, cofondată de soţia lui Harvey Weinstein, a anulat prezentarea pregătite pentru New York Fashion Week, care va avea loc între 5 şi 14 februarie. Încă de la înfiinţare, în 2004, Marchesa a prezentat colecţii la New York, potrivit site-ului culturebox.francetvinfo.fr. Săptămâna modei newyorkeze se desfăşoară între 5 şi 14 februarie, evenimentul debutând cu colecţiile masculine şi încheindu-se cu cele feminine.

Marchesa este un brand preferat de celebrităţi, care aleg creaţiile firmei pentru apariţii pe covorul roşu.

În ciuda scandalului mediatic declanşat de cazul "Weinstein", britanica Georgina Chapman, în vârstă de 41 de ani şi soţia magnatului de la Hollywood, hotărâse iniţial să menţină prezentarea pe 14 februarie în timpul săptămânii modei. Însă casa a anulat evenimentul şi va prezenta colecţia toamnă-iarnă 2018-19 într-un "nou format", potrivit unui purtător de cuvânt al casei a cărei cofondatoare este Keren Craig.

La începutul lunii octombrie 2017, la câteva zile după publicarea mărturiilor împotriva producătorului hollywoodian, Georgina Chapman a anunţat public că se desparte de Harvey Weinstein.

Cei doi erau împreună de 10 ani, cu doi copii. Harvey Weinstein a fost acuzat de mai mult de 100 de femei de hărţuire sexuală, agresiune sexuală şi viol. Creată în 2015, Săptămâna modei masculine de la New York avea loc la doar câteva zile distanţă de versiunea feminină.

În 2018, ambele evenimente vor avea loc în aceeaşi perioadă, din 5 în 14 februarie. Astfel, perioada 5-7 februarie este consacrată bărbaţilor şi din 8 în 14 februarie femeilor, a spus un purtător de cuvânt al CFDA, sindicatul american al modei. Această reglare a situaţiei are loc într-o perioadă în care Fashion Week New York este marcată de absenţa mai multor creatori de renume precum Tommy Hilfiger, Rodarte, Proenza Schouler sau Altuzarra. Săptămâna Modei de la New York dă tonul calendarului în modă, fiind primul eveniment înaintea celor de la Londra, Milano şi Paris, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.