Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Metoo ia amploare: Regizorul sud-coreean Kim Ki-duk, acuzat de viol

hellogiggles.com
campanie online #metoo agresiune sexuala hartuire

Regizorul sud-coreean Kim Ki-duk, la adresa căruia a fost lansată la finalul anului 2017 o acuzaţie de agresiune, a fost recent învinuit de două actriţe de abuz sexual, inclusiv viol, scrie The Hollywood Reporter. În ultimele luni, în Coreea de Sud numeroase femei din diverse domenii de activitate au făcut dezvăluiri privind hărţuirea şi agresiunea sexuală.

O fostă actriţă, care a cerut să rămână anonimă, a declarat în cadrul unei emisiuni de televiziune că regizorul a hărţuit-o sexual de mai multe ori, în perioada de proproducţie a unui film din distribuţia căruia făcea parte. În timpul producţiei, când echipa de filmare şi actorii locuiau împreună, ea a spus că Kim Ki-duk a violat-o, după mai multe tentative.

Ea a adăugat că şi actorul Cho Jae-hyun, care a fost acuzat de mai multe femei de comportament sexual neadecvat şi a recunoscut recent că este vinovat, a violat-o. Actriţa a explicat faptul că Kim Ki-duk i-a promis un rol principal în următorul său proiect cinematografic, dar cu condiţia de a întreţine relaţii sexuale cu el. Presupusa victimă a violului a spus că „nu am mai fost capabilă să fac nimic” apoi şi a primit tratament psihiatric, după experienţa cu regizorul.

O altă actriţă, cea care l-a acuzat pe regizor în 2017 că a pălmuit-o pe platourile de filmare pentru „Moebius”, a spus că a fost concediată după ce a primit un rol principal într-un film al lui Kim Ki-duk, pentru că a refuzat să aibă relaţii sexuale cu el.

Cele susţinute de ea au fost confirmate de un membru al echipei de filmare, care a dorit de asemenea să rămână anonim.

O a treia actriţă a spus că a fost distribuită într-un proiect al lui Kim, dar a părăsit o întâlnire din faza de preproducţie, pretinzând că avea nevoie să meargă la toaletă, din cauza faptului că a fost „înspăimântată” de Kim,care a făcut numeroase aluzii sexuale.

Regizorul a negat acuzaţiile aduse până în prezent, spunând: „Am furat un sărut... dar nu am făcut niciodată ceva mai mult fără consimţământul unei femei”.

Kim Ki-duk este unul dintre cei mai importanţi regizor sud-coreeni. Premiat cu Ursul de Argint, pentru „Samaria” (2004), cu premiul secţiunii Un Certain Regard, pentru „Arirang” (2011), cu zece trofee la Veneţia, între un trofeu Leul de Aur obţinut pentru „Pieta”, în 2012, patru la Locarno, câte două la Karlovy Vary şi San Sebastián, nominalizat la European Film Awards, cel mai recent, el şi-a prezentat filmul „Human, Space, Time and Human", în secţiunea Panorama a Berlinalei din 2018, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.