Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul pensiilor speciale ia amploare! Președintele și Parlamentul, amenințați cu instanța pentru înaltă trădare și încălcarea Tratatului de aderare la NATO

pixabay
boom

Legea de desființare a pensiilor speciale în care au fost incluși „abuziv și propagandistic” și rezerviștii va fi atacată. Sindicatul Cadrelor Militare în Rezervă (SCMD) amenință că vor da în judecată Parlamentul și Președintele pentru „înaltă trădare și încălcarea Tratatului de aderare la NATO”.

Potrivit unui comunicat transmis joi de SCMD, legea de desființare a pensiilor speciale va fi atacată la CCR de magistrați, prin ÎCCJ și de SCMD, prin Avocatul Poporului, Președinte sau Tribunal.

„Dacă tot dăm în judecată Guvernul României pentru discriminare, vom da în judecată și Parlamentul României și Președintele, dacă promulgă, pentru înaltă trădare și încălcarea Tratatului de aderare la NATO”, amenință sindicatul.

Potrivit sindicaliștilor, proiectul va fi respins la CCR, „dar ura nejustificată împotriva rezerviștilor va rămâne”.

Violeta Alexandru anunță DEZVĂLUIRI care să justifice demiterea directorilor de case de pensii

„Sintagma este „taxe și impozite”. Impozitul se aplică la brut (din 2005 și neconstituțional la pensii). Să luăm spre exemplificare pensia de 3.000 lei a unui colonel sau comisar șef trecut în rezervă în 2.000 sau a unui caporal ori agent ieșiți astăzi. Întâi se aplică impozitul de 10% la brut și rămân în mână 2.900 lei net. După care, la acest net se aplică taxarea de 10% (între 2.000-7.000 lei). Îi rămân omului în mână 2.810 lei (întrucât sumele până la 2000 lei nici nu se impozitează, nici nu se taxează). Să luăm cazul unui general, Șef SMA (de exemplu gl. Mircea Chelaru, la care îi rotunjim noi pensia de la 5.400, la 6.000 lei) sau unui chestor ieșit în 2000 și a unui șef de post trecut astăzi în rezervă, toți cu 6.000 lei brut. Se aplică impozitarea de 10% și rămâne un net de 5.600 lei. Aplicăm taxarea de 10% la acest net și rezultă un net de 5.240 lei. Așadar, vă puteți bucura, dacă v-ați lăsat manipulați, că dvs. vi se taie mai puțin și altora mai mult!”, spun cei de la SMCD.

Sindicaliștii din cadrul SMCD acuză că este pierdut din vedere faptul că toate pensiile militare sunt stopate la 7.000 de lei (pe taxarea porgresivă cu 10%, respectiv 85%).

„Poate nu vă interesează acum! Dar ce vor reprezenta 7.000 de lei peste 10 ani (la care veți ajunge, fie și numai cu rata inflației). Exact ce reprezintă astăzi, după 10 ani, cele „20.000.000 nesimțite” (2.000lei, astăzi), ale lui Boc și Basescu. În plus, dacă mai trăiți, peste 10 ani veți constata că toată lumea, de la caporal și femeie de serviciu, la general, va avea aceeași pensie. Ăsta este comunismul!”, spun cei de la SMCD, care afirmă că vor ataca decizia în Justiție.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Concret, va fi impozitată diferența între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității. Decizia deputaților a fost luată cu voturi 307 „pentru” și unul „împotrivă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.