Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul politic de la Iași a fost tranșat - lovitură pentru PSD: Decizia definitivă a magistraților în cazul viceprimarului, Gabriel Harabagiu

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Magistrații ieșeni au respins recursul formulat de prefectul Marian Șerbescu în cazul ordinului emis, de vacantare a postului de consilier local și, implicit, al celui de viceprimar, deținut de Gabriel Harabagiu. Decizia este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Curtea de Apel Iași a decis, definitiv, suspendarea ordinului emis de către prefectul Maria Șerbescu, de vacantare a postului de consilier local și a celui de viceprimar, deținute de Gabriel Harabagiu. 
"Respinge recursul declarat de recurentul Prefectul Judeţului Iaşi şi Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi împotriva sentinţei pronunţate de Tribunalul Iaşi, sentinţă pe care o menţine. Definitivă", au precizat judecătorii ieșeni.

În luna februarie, reprezentanții PSD au decis excluderea din rândurile formațiunii politice a viceprimarului Iașului, Gabriel Harabagiu, alături de primarul Mihai Chirica.

Informații de ULTIMA ORĂ de la meteorologi: Vremea va fi INSTABILĂ până joi dimineața. Care sunt ZONELE vizate

Viceprimarul a contestat în instanță excluderea sa. Ulterior, prefectul Marian Șerbescu a semnat ordinul de vacantare a posturilor ocupate de Gabriel Harabagiu. Acesta din urmă a solicitat instanței suspendarea și, respectiv, anularea acelui ordin, pentru a putea rămâne pe postul de viceprimar. 
La prima instanță, Tribunalul a decis suspendarea ordinului de prefect, dar Marian Șerbescu a contestat decizia.

Referitor la hotărârea luată de Curtea de Apel Iași, prefectul de Iași a spus că nu poate comenta pe marginea ei.

"Nu comentez hotărârile instanței. Dacă instanța asta a decis, respectăm sentințele. Pot doar să vă spun că mai există un proces pe fond, referitor la anularea aceluiași ordin. Din punctul meu de vedere e important ce se va întâmpla pe fond", a declarant, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Marian Șerbescu.

Gabriel Harabagiu nu a putut fi contactat.

Acesta rămâne pe postul de viceprimar al Iașului până la soluționarea litigiilor pe care le are atât cu PSD, privind excluderea sa, cât și cu prefectul, privind anularea ordinului amintit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.