Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Rise explodeaza in curtea Autorității de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal: Care este rolul instituției și cine o conduce

Rise Project

Recent, Rise Project anunța, pe contul de Facebook, că Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) a cerut să dezvăluie sursa informațiilor publicate în contextul #TeleormanLeaks, amenințând cu sanctiuni de 20 de milioane de euro în cazul în care jurnaliștii nu oferă acces la sistemele informatice.

"Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în calitate de autoritate publică centrală autonomă cu competență generală în domeniul protecției datelor personale, reprezintă garantul respectării drepturilor fundamentale la viaţă privată și la protecţia datelor personale, statuate cu precădere de art. 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, de art. 16 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene și de art. 8 din Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale", potrivit informatiilor de pe pagina de internet a institutiei.

Președintele este Ancuta Opre, în presă fiind furnizate informații conform cărora cariera ei este strâns legată de PSD, fiind urmărită penal într-un dosar al DNA.

Ancuta Opre este fost consilier al lui Mirces Geoana si a fost numită sef al Autoritatii de Parlament, la propunerea PSD, în 2013, fiind anterior, in februarie – octombrie 2009, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăților.

În anul 2008 a candidat din partea PSD la Camera Deputaților.

Referitor la dosarul in care este vizata, acesta a fost deschis de DNA in 2017 si se refera la abuz in serviciu in legatura cu functia de presedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.