Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul sexual de la Academia Suedeză ajunge în fața justiției

Bărbatul din cauza căruia Academia Suedeză a fost nevoită să anuleze decernarea premiului Nobel din acest an pentru literatură a fost pus oficial sub acuzare pentru două infracțiuni, ambele de viol, a declarat procurorul de caz. Reuters, preluată de Agerpres, scrie că fotograful Jean-Claude Arnault, soţul uneia dintre membrii Academiei, a fost acuzat anul trecut de către 18 femei de hărţuire sexuală şi agresiune, procurorii deschizând o anchetă în acest caz.

Procurorul districtual Christina Voigt a declarat marţi că împotriva lui Arnault au fost reţinute două acuzaţii de viol săvârşite asupra unei femei în Stockholm, în 2011.

''Din punctul meu de vedere, dovezile sunt solide şi suficiente pentru ca acuzaţiile să poată fi formulate'', a spus Voigt într-o declaraţie.

Arnault a negat acuzaţiile de viol, precum şi pe cele care se referă la dezvăluirea numelui unor câştigători ai premiului Nobel înainte de anunţul oficial.

''Îşi susţine nevinovăţia în totalitate'', a declarat marţi pentru Reuters avocatul lui Arnault, Bjorn Hurtig.

''Nu sunt de acord cu afirmaţia procurorului cum că dovezile ar fi solide. Mărturiile sunt contradictorii, nu există dovezi materiale, nu sunt martori direcţi, iar evenimentele au avut loc cu mult timp în urmă'', a adăugat avocatul.

Procurorii au închis în luna martie o altă anchetă vizând acuzaţii de abuz împotriva lui Arnault din cauza dovezilor insuficiente şi pentru că, în unele dintre situaţii, faptele s-au prescris.

Mai mulţi membri ai Academiei Suedeze au demisionat nemulţumiţi de modul în care instituţia, una dintre cele mai prestigioase din Suedia, a investigat acuzaţiile formulate împotriva lui Arnault.

Potrivit regulamentului, aceştia nu pot fi înlocuiţi, iar în luna mai comitetul Nobel a anunţat că premiul pentru literatură nu va fi decernat anul acesta întrucât este nevoie de timp pentru recâştigarea încrederii publicului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.