Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul 'The Voice of Holland' continuă: Cinci plângeri au fost depuse împotriva unor persoane implicate în realizarea emisiunii

blacusens
discurs public microfon

Cinci plângeri au fost depuse împotriva unor persoane implicate în realizarea "The Voice of Holland", a anunţat luni poliţia din Ţările de Jos, după ce emisiunea de talente se confruntă de mai multe săptămâni cu un scandal sexual, informează AFP.

"Până în prezent, au fost depuse cinci plângeri împotriva unor persoane implicate în 'The Voice of Holland' pentru posibile infracţiuni penale", a precizat poliţia într-un comunicat.

"În plus, au fost făcute circa 20 de sesizări privind comportamente nepotrivite şi posibile comportamente sexuale intimidante", a adăugat poliţia, potrivit Agerpres.

"The Voice of Holland", versiunea originală olandeză a emisiunii de talente ''The Voice'', care a generat producţii locale în peste 150 de ţări, a fost suspendată de la difuzare luna trecută în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală.

Pe canalul de YouTube "BOOS" (termenul neerlandez pentru "furie"), deţinut de radiodifuzorul public olandez BNNVARA, o fostă concurentă a formulat, sub protecţia anonimatului, acuzaţii de viol împotriva rapperului Ali B, unul dintre juraţii emisiunii.

Tot în cadrul "BOOS", alte 19 femei l-au acuzat de comportament sexual intimidant pe liderul formaţiei muzicale a emisiunii, Jeroen Rietbergen, partenerul de viaţă al Lindei de Mol, sora creatorului "The Voice of Holland", John de Mol.

Scandalul l-a pus într-o lumină nefavorabilă pe miliardarul de 66 de ani, creatorul emisiunii, care, în urma dezvăluirilor, a recunoscut că aflase în 2019 despre mesajele nepotrivite trimise unei concurente de către Rietbergen, fără a lua nicio măsură.

Întrebat despre aceste dezvăluiri, John de Mol s-a declarat "şocat" şi a precizat că "femeile au aparent un soi de ruşine" în a vorbi despre ce li s-a întâmplat şi le-a invitat să depună mărturie. Aceste declaraţii au fost puternic criticate în Ţările de Jos, magnatul media fiind acuzat că "învinovăţeşte victimele". El şi-a prezentat ulterior scuze pentru aceste afirmaţii.

"În cursul ultimelor săptămâni, au fost semnalate zeci de victime ale unor posibile abuzuri sexuale şi/sau comportamente sexuale nedorite", nu doar în legătură cu emisiunea, a precizat poliţia.

În acest context, Ajax Amsterdam a anunţat duminică seara că fostul internaţional olandez Marc Overmars a demisionat din funcţia de director sportiv al clubului pentru că a trimis "mesaje nepotrivite" unor colege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.