Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul trecut cu viteza luminii prin România explodează în Germania: Două secții ale poliției secrete chineze, descoperite

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Guvernul de la Berlin a confirmat că, potrivit serviciilor de informaţii germane, există două birouri de poliţie chineze ilegale în Germania, care le permit autorităţilor chineze să lucreze în străinătate în mod neautorizat şi să colecteze informaţii, relatează DPA. Executivul de la Berlin a răspuns astfel unei întrebări scrise adresate de către deputata germană Joana Cotar. Se crede că respectivele birouri sunt ''organizate la nivel personal şi mobil''. ''Nu a fost înfiinţat niciun birou permanent'', a precizat guvernul german. Astfel de acuzații au existat și la adresa României, însă autoritățile spun că ele sunt nefondate.

Birourile de poliţie ilegale sunt ''conduse de indivizi din diaspora chineză'', cetăţeni chinezi şi germani, a adăugat guvernul federal de la Berlin. Un total de cinci birouri regionale, dintre care unul la Berlin, le-a oferit unor indivizi chinezi şi germani de origine chineză consiliere juridică legată de certificate şi cereri. Motivul a fost acela de a colecta informaţii şi de a răspândi propagandă.

Organizaţia neguvernamentală Safeguard Defenders, care monitorizează încălcările drepturilor omului în China, a atras atenţia autorităţilor după publicarea unui raport privind existenţa unor birouri ilegale de poliţie peste hotare, în Germania şi Ţările de Jos.

Printre altele, aceste birouri de poliţie sunt utilizate pentru a persecuta criticii la adresa regimului chinez, potrivit Safeguard Defenders. Beijingul a respins toate aceste acuzaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.