Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Watergate pare 'pistol cu apă' pe lângă tot ce se învârte în jurul administraţiei Trump

trump

Controversele legate de preşedintele SUA, Donald Trump, sunt mai grave decât scandalul Watergate, în care a fost implicat Richard Nixon, a declarat miercuri fostul şef al serviciilor naţionale americane de informaţii James Clapper, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Scandalul Watergate a constat într-o serie de activităţi secrete şi uneori ilegale întreprinse de către membri ai Administraţiei preşedintelui Nixon din acea vreme, ducând în cele din urmă la demisia lui în 1974.

Ruşii reacţionează după ce americanii i-au acuzat că au orchestrat criza din Golf: 'Ne-am săturat'

Clapper, fost director al serviciilor naţionale de informaţii în timpul Administraţiei Obama şi care şi-a mai exprimat preocupările în trecut, şi-a întărit însă opiniile despre Trump în cadrul unui discurs rostit la Clubul Naţional de Presă din Canberra.

Potrivit lui James Clapper, Trump a lansat ''un asalt'' împotriva SUA şi a instituţiilor sale. El a calificat drept ''nescuzabilă'' demiterea de către Trump a fostului director al FBI, James Comey, şi ''foarte problematic'' schimbul de informaţii sensibile cu Rusia.

''În opinia mea, Watergate păleşte într-adevăr, comparativ cu ceea ce ne confruntăm în prezent'' , a declarat Clapper.

content-image

James Clapper a afirmat că Trump i-a cerut să respingă în mod public infamul dosar referitor la presupusele sale legături cu ruşii, dar că ''nu a vrut şi nu a putut'' să facă acest lucru. ''Există vreo dovadă clară? Nu ştiu răspunsul la această întrebare'', a spus Claper.

Potrivit lui Clapper, gestionarea situaţiei în legătură cu Rusia ''reflectă fie ignoranţă sau lipsă de respect, fie este foarte problematică''.

Atentatele din Teheran poarta amprenta Statului Islamic. Jihadiştii REVENDICĂ atacul - LIVE VIDEO

''Desigur, întregul episod cu demiterea lui Comey, în afară de modul nescuzabil în care a fost făcută, reflectă dispreţul total faţă de independenţa şi autonomia Biroului Federal de Investigaţii (FBI)'', a declarat Clapper.

DPA precizează că James Comey va fi audiat în Senatul SUA joi, în cadrul unei investigaţii referitoare la o presupusă complicitate dintre campania lui Trump şi oficiali ruşi, şi o interferenţă în alegerile din SUA.

Se spune că Trump i-ar fi cerut lui Comey să ia în considerare renunţarea la investigaţia în cazul lui Michael Flynn, fost consilier al lui Trump pentru securitate naţională, ale cărui contacte cu Rusia au ajuns îndeosebi în centrul atenţiei. Trump dezminte orice acuzaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.