Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandări antisemite ale fanilor echipei Lazio, înaintea derby-ului cu AS Roma

www.thesun.co.uk
suporteri Lazio

Numeroşi fani ai echipei Lazio Roma s-au strâns, duminică, în apropierea Stadionului Olimpic, înaintea derbiului cu AS Roma, din Serie A, şi au avut gesturi şi scandări antisemite, menţionând-o şi pe Anne Frank.

“Anne Frank este a Romei”, a spus unul dintre suporteri, în timp ce ceilalţi scandau, relatează presa italiană.

Aceste manifestări ale fanilor laziali vin la câteva luni după ce, în ianuarie, clubul la care este legitimat Ştefan Radu a fost amendat de federaţia italiană cu 50.000 de euro după ce Stadio Olimpico a fost împânzit de abţibilduri reprezentând-o pe Anne Frank în tricoul echipei AS Roma, la 22 octombrie 2017. Aceste gesturi antisemite aparţin fanilor din grupările ultras ale rivalei Lazio.

Treisprezece suporteri, identificaţi datorită camerelor de supraveghere, au fost interzişi atunci pe stadioane între cinci şi opt ani, anunță News.ro.

Anne Frank s-a născut în Germania, dar ea şi familia ei au fost nevoiţi să fugă în Olanda pentru a scăpa de nazişti. Ei au trăit în camere ascunse într-un imobil din Amsterdam, înainte de a fi descoperiţi de ocupanţii germani şi deportaţi în lagăre de concentrare. Anne Frank a murit, în februarie sau martie 1945, în lagărul de la Bergen-Belsen, la vârsta de 15 ani.

Jurnalul ei, despre viaţa în casa din Amsterdam, unde a stat doi ani, între 1942 şi 1944, este o piesă centrală a literaturii Holocaustului, autoarea devenind o figură-simbol a victimelor naziştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.