Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scântei la vârful PNL: conducerea partidului, în RĂZBOI total cu primarii

sigla noua pnl

Conducerea PNL a intrat în conflict deschis cu primarii PNL, care s-au răzvrătit. Liderii PNL au decis să susțină, prin schimbarea legii electorale, revenirea la sistemul de alegere al primarului în două tururi de scrutin. Primarii PNL au o altă poziție și consideră că primarii trebuie aleși într-un singur tur de scrutin.

Citește și: DUŞ rece pentru conducerea PNL. Sfidarea propriilor primari

În cadrul unei ședințe a Asociației Municipiilor din România, primarii au decis, în unanimitate, să păstreze alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. Președintele interimar al AMR, Ilie Bolojan, vicepreședinte al PNL, a explicat pentru STIRIPESURSE.RO de ce primarii au o poziție diferită față de conducerea PNL.

”Sunt 2 motivații pentru care noi am votat astfel:

1. Se discută despre schimbarea legislatției electorale, dar care este oare legislația electorală care a dus la rezultate neplăcute? Vorbim despre cea parlamentară, pentru că s-a dublat numărul de parlamentari și, deci, a dus la nelegitimitate. Aceasta trebuie înlocuită!

2. Avem nevoie de stabilitate și aceste este cuvântul de ordine. Nu putem schimba legislația la fiecare ciclu elecotral și dacă schimbăm din nou legea, tot nu vor exista modificări semnificative”, a declarat Bolojan.

Întrebat fiind dacă votul lui și al colegilor liberali din cadrul AMR nu intră în conflict cu poziția conducerii PNL, Bolojan a explicat:

”La partid au votat ceva și nu au decât să facă acest lucru. Noi avem poziții personale. Dreptul de a avea o poziție nu ni-l poate lua nimeni”, a mai precizat Ilie Bolojan.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, le transmite primarilor că, indiferent ce ar face, decizia politică a partidului deja s-a luat.

”E aiurea ca primarii să își stabilească singuri regulile. noi am decis, politic, la partid să mergem la varianta alegerii în două tururi pentru că asigură o mai mare legitimitate”, a declarat Marian Petrache.

Petrache, a fost întrebat cum se procedează, din moment ce primarii PNL care au și funcții în partid  au decis altceva în cadrul ședinței AMR: ”Decizia partidului este deja luată, iar primarii nu votează nici unde, pentru că decizia se va lua în interiorul Parlamentului”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.