Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DUŞ rece pentru conducerea PNL. Sfidarea propriilor primari

stampila vot

Poziţie interesantă adoptată azi de primarii municipiilor din România. În cadrul unei întâlniri a Asociaţiei Municipiilor din România primarii au votat în UNANIMITATE ca alegerea primarilor în România să se facă prin alegeri într-un singur tur.

"Asociaţia a trebuit să dea un punct de vedere. Conducerea asociaţiei a primit de la toţi primarii acest punct de vedere şi deci rezultatul nu avea cum să fie altul.", a declarat Gheorghe Falcă, prim-vicepreşedinte al AMR (primar al Aradului şi prim-vicepreşedinte al PNL) în exclusivitate pentru stiripesurse.ro

Întrebat de ce se insistă pe acest mod de alegere al primarului, liderul PNL a declarat că e vorba de stabilitate: "Suntem in zona de stabilitate, stabilitate a legislaţiei pentru că abia în 2008 am convenit asupra acestui mod şi stabilitate în ceea ce înseamnă primarul. Problemele adevărate cu alegerile sunt la Parlament şi la alegerea lui, nu la primari."

Interesant este că toţi primarii noului PNL au şi funcţii impotante în partid şi totuşi au votat invers decât au anunţat că vor şefii PNL. În 5 ianuarie într-o declaraţie după prima şedinţă a conducerii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga anunţau dorinţa partidului ca primarii și șefii de Consilii Județene să fie aleși în două tururi de scrutin.

Pe aceeaşi idee cu colegii săi din PNL a fost şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, vicepreşedinte al PSD şi vicepreşedinte al AMR: "În toate domeniile trebuie stabilitate. Primele alegeri pe modul ăsta au fost în 2012. Dacă schimbăm de fiecare dată ce se mai înţeleagă lumea? Ar trebui să îl păstram cel puţin 3-4 mandate. Ideea de bază a fost stabilitatea!", a declarat el pentru stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.