Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCAPĂ Elena Udrea? Aflat în PUȘCĂRIE, Rudel Obreja a atacat decizia din dosarul Gala Bute și invocă două excepții de neconstituționalitate

gala bute

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, a atacat luni la instanța supremă, prin recurs, decizia de condamnare din dosarul Gala Bute, invocând două excepții de neconstituționalitate. Rudel Obreja a spus instanței că dosarul reprezintă o înscenare.

„Acest dosar a început împotriva mea cu o minciună. S-a reușit o înscenare împotriva mea. Am fost condamnat și nu sunt de acord cu soluția dată de instanța de apel și m-am prezentat. Vă rog să-mi permiteți să-mi dovedesc singur nevinovăția și să admiteți excepția de neconstituționalitate”, a spus Rudel Obreja în fața judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), scrie mediafax.ro.

Citește și: Iohannis, obligat să o revoce pe Kovesi: CCR a trimis motivarea la Monitorul Oficial-Ce conține documentul

Concret, apărătorul lui Rudel Obreja a invocat, în ședința de luni de la instanța supremă, două excepții de neconstituționalitate ce vizează articole de lege privind efectuarea unei expertize în cadrul unui proces penal, respectiv compunerea completului de judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ)

Rudel Obreja a fost condamnat, săptămâna trecută, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, decizia fiind una definitivă.

Citește și: Eugen Teodorovici, mesaj tăios pentru un gigant de pe piața locală! Replică de senzație a ministrului de Finanțe

Potrivit deciziei magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Rudel Obreja are de executat cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute, pentru complicitate la luare de mită. În aceeaşi cauză, judecătorii au admis o solicitare a fostului preşedinte a Federaţiei Române de Box, iar acuzaţiile de evaziune fiscală au fost desfiinţate.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat în primă instanţă la patru ani de închisoare.

Citește și: Oreste aruncă bomba despre Mircea Badea: „Tu însuți fiind un pui de turnător”

În acelaşi dosar, magistraţii instanţei supreme au condamnat-o, marţi, pe Elena Udrea, la 6 ani de închisoare, decizia fiind definitivă.

Judecătorii au decis să menţină pedeapsa primită de Elena Udrea în primă instanţă. În acelaşi dosar, Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, Dragoş Botoroagă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Citește și: Primăria Capitalei reacționează la acuzația că i-a refuzat Simonei Halep solicitarea de a prezenta trofeul într-o piață din București .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.