Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scarlett Johansson îndeamnă industria să se îndepărteze de HFPA până ce aceasta va aplica reforme semnificative

tonica.ro
Scarlett Johansson

Actriţa Scarlett Johansson îndeamnă industria să se îndepărteze de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), organizaţia care acordă Globurile de Aur, până ce aceasta va aplica reforme semnificative.

Într-un comunicat transmis Variety, Johansson a dezvăluit că ea s-a îndepărtat de conferinţele de presă ale HFPA din cauza „întrebărilor şi remarcilor sexiste” şi crede că industria ar trebui să se distanţeze de organizaţie până ce vor fi implementate alte reforme.

„Ca actor care promovează un film, este aşteptat să participi la sezonul premiilor prin prezenţa la conferinţe de presă şi la ceremonii. În trecut, asta a însemnat deseori să înfrunt întrebări şi remarci sexiste din partea anumitor membri HFPA care frizau hărţuirea sexuală. Acesta este motivul pentru care eu, mulţi ani, am refuzat să particip la conferinţele lor”, a scris actriţa.

Ea a adăugat: „HFPA este o organizaţie care a fost legitimată de unii ca Harvey Weinstein pentru a avea amploare în vederea recunoaşterii din partea Academiei şi a industriei. Până ce nu va exista o reformă fundamentală în organizaţie, cred că este momentul să facem un pas înapoi de la HFPA şi să ne concentrăm pe importanţa şi puterea unităţii în sindicatele noastre şi în industrie ca întreg”.

Reprezentanţii Amazon Studios au emis de asemenea un comunicat în care aduc critici similare Netflix, Time’s Up şi ale altora cu privire la recentul plan de reformare al HFPA.

Planul aprobat joi include măsuri de creştere a numărului persoanelor de culoare în rândul membrilor Asociaţiei şi restricţii cu privire la primirea e cadouri şi plăţi pentru munca membrilor în comitete.

Amazon Studios a transmis că aşteaptă o schimbare semnificativă înainte de a relua colaborarea cu HFPA. „Nu am mai lucrat cu HFPA de când au fost exprimate aceste probleme, aşteptăm o soluţionare sinceră şi semnificativă înainte de a merge mai departe”, a spus un purtător de cuvânt într-un comunicat.

Reprezentanţii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywod nu au răspuns solicitării de a comenta.

Vineri, un grup de peste 100 de publicişti şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la revizuirea HFPA. Ei au spus că vor evita evenimentele Asociaţiei, inclusiv conferinţele de presă, până ce va fi făcut lumină în cazul acesteia.

Ted Sarandos, CEO Netflix, a transmis într-o scrisoare destinată conducerii HFPA: „Nu credem că aceste noi politici propuse vor face faţă provocărilor privind diversitatea şi incluziunea din HFPA sau lipsei de standarde clare pentru cum ar trebui să opereze membrii organizaţiei. Aşadar, vom opri orice activitate cu organizaţia dumneavoastră până ce vor fi făcute schimbări mai importante”.

Preşedintele HFPA, Ali Sar, i-a răspuns tot în scris: „Asociaţia a preţuit mereu relaţia cu Netflix. Ascultăm îngrijorările dumneavoastră legat de schimbările pe care Asociaţia noastră trebuie să le facă şi vreau să vă asigur că lucrăm cu stăruinţă la ele”.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood se află în centrul atenţiei după ce, în luna februarie, o anchetă Los Angeles Tims a dezvăluit că în rândul membrilor ei nu a existat nicio persoană de culoare timp de mai mult de două decenii. Articolul respectiv a detaliat şi faptul că organizaţia a plătit sume mari membrilor pentru a face parte din comitete şi pentru a accepta călătorii de lux. În luna aprilie, o altă problemă a apărut - fostul preşedinte Phil Berk, membru al asociaţiei, a trimis un e-mail colegilor lui cu un articol în care Black Lives Matter era descrisă drept „mişcare de ură”. Berk a fost ulterior dat afară din HFPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.