Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scena unui sărut între personaje de acelaşi sex a fost adăugată în filmul 'Litghyear', în urma revoltei angajaților și aliaților LGBTQ de la Pixar

medium.com
pixar

Scena unui sărut între personaje de acelaşi sex a fost adăugată în filmul "Litghyear", cu Chris Evans, de la Pixar, după ce iniţial fusese tăiată la montaj, conform news.ro.

Pe 9 martie, salariaţii de la Pixar au difuzat o scrisoare în care acuzau Disney, compania-mamă, să cenzurează tentativele lor de a include personaje LGBTQ în lungmetrajele lor.

Această scrisoare semnată de "angajaţi LGBTQIA+ de la Pixar şi aliaţii lor" a apărut în momentul în care studiourile Disney au fost acuzate de inacţiune faţă de un proiect de lege considerat drept anti-LGBTQ "Don't Say Gay" în Florida.

Dacă textul nu specifică ce filme Pixar au scăpat sau nu de cenzură sau ce a fost tăiat sau modificat, o sursă apropiată producţiei noului film "Lightyear" - programată pentru iunie 2022 - a declarat pentru Variety că o scenă de sărut între persoane de acelaşi sex a fost tăiat din viitorul lungmetraj al Pixar.

 

În "Lightyear", personajul feminin Hawthorne, interpretat de Uzo Aduba, are o relaţie romantică cu o altă femeie. În urma scrisorii angajaţilor Pixar şi a controverselor din jurul reacţiei CEO-ului Disney, Bob Chapek, sărutul lor a fost adăugat în film săptămâna trecută, relatează Variety.

În istoria sa de 27 de ani, Pixar a portretizat doar câteva personaje LGBTQ pe ecran. În filmul "Onward" (2020), Spectre, o poliţistă cu un singur ochi care apare în câteva scene, îşi menţionează iubita. În "Toy Story 4" (2019), două mame îşi îmbrăţişează copilul preşcolar. "Finding Dory" (2016) prezintă o scurtă fotografie a ceea ce pare a fi un cuplu de lesbiene.

Cel mai serios proiect LGBTQ al studiourilor Pixar este un scurtmetraj din 2020 numit "Out", despre un bărbat homosexual care se luptă să le declare părinţilor săi orientarea sa sexuală. A fost difuzat pe Disney+ ca parte a programului SparkShorts.

În ultimii ani, Disney a făcut primii paşi timizi către reprezentarea LGBT, dar adesea atrage mai multe critici decât aplauze. Cel mai recent episod din „Star Wars” avea să marcheze istoria cu primul sărut lesbian al francizei. Dar odată ajuns în cinematografe, el a fost numit un simbol oportunist de apărătorii drepturilor LGBT, aşa că scena fost tăiată. Filmul de animaţie Pixar „Onward”, care a prezentat un ciclop lesbian, a fost cenzurat în multe ţări din Orientul Mijlociu, precum şi în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.