Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenarii luate în calcul de americani: Federația Rusă ar putea bombarda centre de aprovizionare NATO din România și Polonia

semana.com
vladimir putin racheta

Oficialii de la Casa Albă, Departamentul de Stat, Pentagon și agențiile americane de informații se arată mai îngrijorați ca niciodată că Vladimir Putin, pentru a compensa retragerea sa umilitoare din Harkov, ar putea face o mișcare prin care ar escalada conflictul armat declanșat în Ucraina, scrie „The New York Times”, citat de Adevărul.

Americani au în vedere mai multe scenarii, printre care posibilitatea de a ataca centrele de aprovizionare a armatei ucrainene situate în afara granițelor, în țări precum Polonia și România, .

„Multe dintre opțiunile pentru care se pregătesc analiștii de la Washington sunt sumbre: bombardamente nediscriminatorii asupra orașelor ucrainene, o campanie de ucidere a liderilor ucraineni de rang înalt sau un atac asupra centrelor de aprovizionare din afara Ucrainei - situate în țări NATO precum Polonia și România - care canalizează cantități extraordinare de arme, muniții și echipamente militare în țară”, scrie NYT.

The New York Times a intervievat 12 oficiali americani cu rang înalt implicați în strategia administrației de a controla escaladarea războiului și de a calibra următorii pași, astfel încât să fie evitată declanșarea unui conflict extins.

Unii oficiali americani își exprimă îngrijorarea că momentele cele mai periculoase abia acum urmează să vină și că Putin ar putea detona o armă nucleară tactică - poate în manieră demonstrativă deasupra Mării Negre sau a Oceanului Arctic, sau pe teritoriul ucrainean. Dar nu există nicio dovadă că el deplasează aceste arme, spun oficialii, sau că pregătește un astfel de atac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.