Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu 'BOMBĂ': Dragnea vrea să-l forțeze pe Mihai Tudose să plece. Posibilă demisie în bloc a miniștrilor / (presă)

paginaderusia.ro
arma nucleara

Este război total! Social-democraţii se reunesc luni în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, după ce mai mulţi lideri au solicitat rezolvarea disputelor din partid, care au culminat cu ruptura dintre premierul Mihai Tudose şi ministrul de Interne Carmen Dan, protejata lui Liviu Dragnea. Potrivit unor surse citate de Antena 3, Liviu Dragnea ar vrea să-l forțeze pe Mihai Tudose să plece din fruntea Guvernului, iar în acest context ar fi posibilă o demisie în bloc a miniștrilor apropiați de liderul PSD. Un episod identic a avut loc în iunie 2017, când mai mulți miniștri și-au dat demisia pentru a forța căderea Guvernului Grindeanu.

Sâmbătă, după informaţiile privind convocarea CEx, mai mulţi miniştri au reacţionat pe Fecebook, unii dintre ei, între care Felix Stroe şi Marius Nica, arătând că "premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie să aibă şi decizia". La rândul său, fostul ministru Adrian Ţuţuianu le-a transmis colegilor săi că "o nouă schimbare de guvern ar fi sinucidere politică pentru PSD", iar primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, şi premierului Mihai Tudose "să înceteze imediat disputele politice" şi să îşi asume în scris o colaborare. Preşedintele executiv al partidului, Niculae Bădălău, a spus că în CEx va trebui să se decidă cine pleacă - premierul Tudose sau ministrul Carmen Dan: "E clar că unul dintre ei trebuie să plece".

CUTREMUR în justiție! Vicepreședintele CSM, acuzat de Emilia Șercan că și-a plagiat total teza de doctorat. Coordonator: Tudorel Toader

Duminică, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, a susţinut că liderul partidului, Liviu Dragnea, şi prim-ministrul Mihai Tudose "au greşit amândoi" şi că tot amândoi trebuie să îndrepte lucrurile. În opinia sa, a reprezentat o greşeală "lipsa consultării" în partid în ceea ce priveşte nominalizarea premierilor Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose.

"O analiză democratică reală, în forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele două crize politice. De cealaltă parte, premierul a ştiut când a fost numit, care era structura Guvernului. Dacă nu-i plăcea 'Trabantul', cum îl numeşte acum, nu trebuia să se suie în el. Eu cred că a fost o 'Dacie', de-a noastră, care în 2017 a luat primul loc în Europa în competiţia creşterii economice. Şi nu ar trebui să ne batem joc de acest rezultat, pentru că românii aşteaptă foarte mult de la noi", a scris edilul pe Facebook.

ALERTĂ - Victor Socaciu, audiat de procurorii DIICOT

Vicepreşedintele social-democrat Rovana Plumb este de părere că situaţia de instabilitate din ultima perioadă nu mai poate continua.

"Situaţia de instabilitate din ultima perioadă nu mai poate continua! Fiecare zi care trece într-un astfel de climat este dăunătoare românilor. De aceea, consider că PSD trebuie să convoace cât mai rapid CExN - pentru a tranşa lucrurile şi pentru a ne întoarce la o stare de calm şi predictibilitate", a spus Rovana Plumb.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.