Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu exploziv la Guvern: Va cere Cîțu revocarea miniștrilor USR PLUS?

inquamFOTO/Octav Ganea
citu Guvern

Ședina Guvernului Cîțu de miercuri seara a fost amânată, în ciuda faptului că exista cvorum pentru adoptarea programului „Anghel Saligny”. Amânarea ar putea reprezenta doar un răgaz pentru miniștrii USR PLUS pentru a reveni pe „calea cea dreaptă”.

În Guvern, odată cu amânarea ședinței de miercuri seara, au început să circule zvonuri referitoare la un „buton nuclear” care l-ar ispiti pe premierul Florin Cîțu. Astfel, miniștrilor USR PLUS li s-ar da timp până săptămâna viitoare să avizeze proiectul de ordonanță de urgență, deși termenul legal a expirat deja.

Un refuz din parea miniștrilor USR PLUS s-ar putea determina pe Florin Cîțu să ceară președintelui Klaus Iohannis revocarea acestora. USR PLUS ar trebui, ulterior, să facă alte desemnări pentru portofoliile rămase vacante. Principalul vizat de remaniere ar fi Stelian Ion, ministrul Justiției.

„Soluția nucleară” ar veni după renunțarea la alte variante explorate pentru depășirea blocajului generat de USR PLUS. Astfel, ordonanța de urgență privind programul de investiții Anghel Saligny nu poate fi adoptată fără avizele Ministerului Justiției și al Ministerului Economiei. Nici varianta cu secretarii de stat care să țină locul miniștrilor USR PLUS, fără un mandat din partea superiorilor, nu poate fi considerată viabilă.

Inițial, executivul anunțase că ședința întreruptă miercuri la prânz trebuia să fie reluată la ora 19.00. Ședința a fost suspendată miercuri la prânz. Motivul suspendării îl reprezintă intenția premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei.

Reprezentanții USRPLUS au spus miercuri că pentru acest program este nevoie de un acord în Coaliție și au transmis că nu vor participa la ședința de miercuri seara.

„Am decis să nu participăm în această seară la ședința de Guvern de la ora 19.00 și să convocăm mâine dimineață la ora 10.00 o ședință a coaliției”, a declarat Dan Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.