Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu: Generalii l-ar putea înlătura pe Vladimir Putin de la Kremlin după o contraofensivă de succes a Kievului

Pinterest
Vladimir Putin

Fostul șef al Statului Major al Marii Britanii, generalul Richard Dunnatt, a cerut Occidentului, într-un interviu la SkyNews, să depună cât mai multe eforturi pentru ca războiul Rusiei împotriva Ucrainei să se încheie în acest an.

„Sincer, nu cred că am făcut suficient. Trebuie să facem cât mai mult posibil pentru a pune capăt acestui război anul acesta”, a spus Dannatt.

În opinia sa, Ucraina poate desfășura o contraofensivă de succes la sfârșitul primăverii - începutul verii, „cu condiția ca aceasta să fie bine planificată și realizată și să le oferim în continuare atât echipamentul și muniția de care au nevoie”.

Dannat este sigur că în acest caz există o șansă reală de a obține un rezultat decisiv pe câmpul de luptă anul acesta.

„Nu sunt singurul care cred că câteva lovituri decisive aruncate în anumite puncte de pe acest front foarte extins împotriva armatei ruse ar putea avea ca efect ruperea moralului soldatului rus și coloana vertebrală a armatei ruse. Ideea este că nu trebuie să distrugi armata rusă peste tot pe câmpul de luptă. Trebuie doar să convingi destui soldați că au pierdut și când cred că au pierdut, au pierdut", a afirmat Dannatt.

În ceea ce-l privește pe liderul rus Vladimir Putin, el a spus că generalii nemulțumiți l-ar putea alunga din Kremlin.

„Cred că, dacă contraofensiva ucraineană este suficient de bine planificată, susținută și executată, iar armata se prăbușește, destul de probabil că Putin va fi înlăturat de la Kremlin. Și trebuie să ne punem întrebarea pe care o pune toată lumea: dacă nu mai este Putin la Kremlin, atunci cine va fi? Ei bine, să fiu sincer, nu știu răspunsul la această întrebare. Dar aș spune că, în opinia mea, grupul de oameni, grupul de lideri care sunt cei mai nemulțumiți în Rusia în acest moment sunt generalii superiori”, a spus Dannath.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.