Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu: Şeful ANAF, în pericol să fie săltat de DNA

gelu

Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Diaconu, ar fi în pericol să fie vizat de DNA, după modelul Alinei Bica, fosta şefă DIICOT, pentru că reprezintă o concurenţă pentru Laura Codruţa Kovesi. Acesta este cel mai recent scenariu al jurnalistului Ion Cristoiu, cel care vede conspiraţii la orice pas şi ofiţeri sub acoperire în toţi susţinătorii DNA şi criticii ANAF.

La începutul şedinţei de Guvern de miercuri, Victor Ponta a comparat ANAF cu DNA, susţinând că lupta împotriva evaziunii fiscale este la fel de importantă ca lupta anticorupţie. Potrivit lui Cristoiu, Ponta caută capital politic, imitându-l pe Băsescu.

"Lupta împotriva corupției a alimentat capitalul politic al lui Traian Băsescu. Sub acest semn, DNA a trecut drept un instrument de forță al lui Traian Băsescu în lumea politică românească. Învățînd de la Traian Băsescu, Victor Ponta și-a asumat și el o Luptă menită să-i asigure nu numai capital electoral, dar și imaginea de deținător al unei instituții de forță. Lupta e împotriva evaziunii fiscale, iar instituția e ANAF.

Nu e prea greu de sesizat că ANAF imită DNA în materie de publicitate a propriilor acțiuni. Ca și DNA, ANAF practică descinderea cu tunete și fulgere mediatice. Ca și DNA, ANAF ține la imaginea de instituție necruțătoare.

E totuși o deosebire. Spre deosebire de șefa DNA, Codruța Kovesi, care a transformat DNA într-o mașinărie care-i alimentează penibilul Cult al Personalității, șeful ANAF, Gelu Diaconu se păstrează în low profile. Explicabil. DNA lucrează pentru Codruța Kovesi. ANAF lucrează pentru Victor Ponta.

Poate cea mai mare ciudățenie în cazul ANAF o reprezintă ostilitatea jurnaliștilor care se vor Apostoli ai Luptei împotriva corupției. Pînă la urmă, evaziunea fiscală e și ea o un fel de corupție, cînd nu însoțește corupția propriu zisă.

Ar fi de așteptat ca Apostolii Luptei împotriva Corupției, care sunt și lingători de gaura cheii la ambasadele Puterilor tutelare – America și Mare Britanie- ( cum se dă un pîrț politic în România, cum sună lingătorii de gaura cheii la cele două Ambasade, pentru a întreba ce părere au- pute sau miroase?) să susțină Lupta împotriva evaziuni fiscale.

De ce n-o fac? Păi, cum s-o susțină cînd ANAF concurează în planul imaginii publice DNA sau mai precis Binomul SRI- DNA?!

Campania declanșată prin ordin pe Unitate împotriva ANAF ne face să credem că nu va trece mult și DNA se va năpusti asupra ANAF sau mai precis asupra șefului ANAF, Gelu Diaconu, după modelul exersat în cazul DIICOT-ului condus de Alina Bica", scrie Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.