Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu sumbru - Pilonul II de pensii ar urma să se desființeze de la 1 iulie 2018/ surse

EuroStiri.eu
pilon pensii

Foame mare de bani la Bugetul de stat pentru a întreține uriașul coș de pensii și pensii speciale + mărirea salariilor în sectorul bugetar. Surse citate de hotnews.ro susțin că "Guvernul lucrează la un scenariu potrivit căruia pilonul II de pensii să devină opțional și niciun ban să nu mai fie virat în acest sistem, de la 1 iulie 2018 pentru a forța astfel cele șapte milioane de participanți la fondurile de pensii private de pensii să opteze pentru sistemul public de pensii"

Citește și: Dezastru pentru Raiffeisen: Amendă uriașă pentru practici incorecte

Informația a fost vehiculată în spațiul public și de senatorul PNL Florin Cîțu a declarat Digi24 că "Informația care circulă în prezent în acest sector este că se lucrează la un proiect de lege care va reduce contribuția virată către Pilonul II de la 3,75% (n.a din venitul brut) în prezent la 0, în partea a doua a acestui an".

"Guvernul pregătește "bomba nucleară" pentru Pilonul II și Bursa de la București: contribuții ZERO în a doua jumătate a anului, pentru a forța cei 7 milioane de participanți la fondurile private de pensii să se transfere înapoi la sistemul public de pensii. Guvernul vrea astfel să împuște doi iepuri deodată: face "economie" la buget de 800 milioane euro netransferând niciun leu în conturile oamenilor din Pilonul II de la 1 iulie și în acest fel îi convinge cu forța să revină la sistemul de pensii de stat, dând mesajul că oricum vrea să închidă definitiv Pilonul II. ", susțin cei de la hotnews.ro citând surse guvernamentale.

"Vă spun care este informația care circulă în acest sector. În acest moment ceea ce știu oamenii că se lucrează este un proiect de lege care va duce acest transfer de la 3,75% la 0. Proiectul va spune că nu va mai fi obligatoriu să transferăm banii către pilonul II de pensii, deci va fi implicit 0. (..) Prima variantă cu care se lucrează astăzi este ca acel procent de transfer de la pilonul I la pilonul II să fie 0 în partea a doua a acestui an.

Acesta este primul lucru care se va întâmpla și este similar cu ce s-a întâmplat în Ungaria. (..)Asta ar însemna în primă fază că nu se va mai duce niciun ban la pilonul II de pensii. Apoi se va spune ca este opțional să te transferi, dacă vrei, către Pilonul II de pensii, dar poți să te transferi și invers către pilonul I și apoi apar variante. ", a declarat aseară, în emisiunea Jurnalul de seară de la Digi24, senatorul PNL Florin Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.