Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENARIUL lui Traian Băsescu privind direcția Republicii Moldova: Unicul drum către UE este unirea cu România

captură video
Traian Basescu multime

Traian Băsescu sustine, referitor la rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova, ca cel mai probabil partidul lui Igor Dodon nu va reusi sa formeze majoritatea, insa exista posibilitatea cumpararii parlamentarilor independenti. Fostul presedinte spune ca unicul drum catre UE al tarii vecine este unirea cu Romania.

"Unicul drum catre UE al Republicii Moldova este unirea cu Romania. Rusia nu poate impiedica. Comunistii vor castiga alegerile, sper sa nu fie cu 50%, sper un 40%, 44%, undeva un fel de PSD si sa le mai trebuiasca ceva, acel ceva care le lipseste i-ar putea trimite, teoretic, in opozitie. Acest lucru nu s-ar putea intampla in realitate pentru ca partidul Maiei Sandu si al lui Andrei Nastase nu vor alianta cu partidul lui Vlad Plahotniuc. Daca nu fac 50 %, vor trebui sa mearga din nou la urne sa reinnoiasca alegerile. E un lucru care nu trebuie neglijat, sistemul de vot, au facut un vot mixt. 50 de parlamentari se aleg prin vot uninominal, iar ceilalti 51 prin lista. Vlad Plahotniuc si-a plasat foarte multi oameni sa candideze ca independenti, pe vot uninominal, si dincolo de scorul pe partid, pe liste, va aduce multi parlamentari care au castigat pe vot de independenti, asta a fot masinatiunea Dodon si Plahotniuc impotriva partidelor proeuropene si unioniste. Exista riscul sa isi faca majoritate cumparand la bucata parlamentari", a declarat Traian Băsescu la postul B1Tv.

Citeste si Sedință IMPORTANTĂ a liderilor PSD - Vor discuta, la Palatul Parlamentului, despre alegerile europarlamentare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.