Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariul manuscris şi cu autograf al filmului cult 'Le Mépris', care a fost deţinut de Brigitte Bardot, a fost scos la licitaţie

Brigitte Bardot

Scenariul manuscris şi cu autograf al filmului cult "Le Mépris" ("Dispreţul"), regizat de Jean-Luc Godard, care a fost deţinut la un moment dat de actriţa Brigitte Bardot, va fi pus în vânzare la Paris pe 20 octombrie, a anunţat casa de licitaţii Christie's, la o lună după decesul regizorului care a fost considerat un maestru al Noului Val din cinematografia franceză, informează AFP.

Estimat la un preţ cuprins între 120.000 şi 180.000 de euro, manuscrisul este compus din 59 de pagini scrise cu cerneală albastră şi 24 de pagini dactilografiate, din care multe au fost adnotate şi corectate de celebrul regizor franco-elveţian, potrivit Agerpres.

El conţine şi o notă a scriitorului italian Alberto Moravia, al cărui roman omonim a stat la baza adaptării scenariului, precum şi note şi însemnări ale interpreţilor principali din această peliculă: Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Jack Palance şi regizorul Fritz Lang, care a apărut în "Le Mépris" interpretându-se pe sine.

"Este vorba despre manuscrisul complet al primei versiuni a filmului, fără scenele 'de nuditate' impuse regizorului de echipa de producţie americană a filmului", au precizat reprezentanţii casei de licitaţii Christie's, referindu-se inclusiv la legendara scenă din debutul peliculei, cu Michel Piccoli şi Brigitte Bardot.

"Este singura versiune manuscrisă a scenariului" acestui film lansat în 1963, care a fost deţinută de Brigitte Bardot înainte ca vedeta franceză să o cedeze unuia dintre prietenii ei, fotograful Ghislain Dussart, supranumit "Jicky".

Regizorul Jean-Luc Godard, considerat un monument în istoria cinematografiei mondiale, a murit pe 13 septembrie la vârsta de 91 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.