Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariul unui fost director Mossad: 'Puterile mondiale nu vor permite răspândirea conflictului ca ciupercile'

internationalaffairsbd.com
geopolitica glob

Fostul director al Mossad, Efraim Hallevy, a declarat sâmbătă seară, la Antena 3 CNN, că în opinia sa marile puteri mondiale nu doresc răspândirea conflictului Israel-Hamas.

„Cred că încă nu e sigur că Hezbollahul vrea să-şi intensifice atacurile contra Israelului. În nord nu ştiu cât de departe vor să meargă. Nu cred că iranienii îi încurajează să îşi extindă acţiunile şi atacurile pe care le-au început în nord, deşi există o escaladare, e adevărat. În fiecare zi asistăm la o escaladare, dar cred că Iranul va trebui să aibă în vedere ce preţ ar putea să fie dacă vor merge mai departe, intrucât vreau să vă aduc aminte că Statele Unite acţionează şi ele, de asemenea. Am văzut că au contracarat o tentativă de a se lansa nişte rachete spre Israel din sud, au deja o flotilă, un portavion mare, care are multe avioane la bord. E unul dintre cele mai mari portavioane ale Statelor Unite şi vor aduce un al doilea portavion în curând.

Deci Iranul va trebui să aibă în vedere posibilitatea ca, dacă se întâmplă aşa ceva, Statele Unite nu vor rămâne doar pasive, staţionând nişte portavioane, ci la un moment dat ar putea să le folosească, dacă chiar ar izbucni un război. Cel mai probabil cred că China nu are un interes să declanşeze un război mondial, al treilea, început în Orientul Mijlociu şi apoi întins în Europa şi în alte părţi ale lumii.

Deci eu cred că sunt interese multiple, ale puterilor mondiale, să nu permită acestor evenimente să se răspândească aşa, ca ciupercile, în multe locuri”, a declarat fostul șef Mossad.

El a mai declarat că:

1. Israelul are 'o surpriză' pregătită pentru Hamas

2. 'Cred că operațiunea Hamas a fost ținută secretă chiar și în interiorul organizației'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.